Dat is pas goed nieuws! #72

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Fair Fashion Festival in Utrecht

Fair Fashion Festival

Vandaag, zaterdag 6 oktober, staat Utrecht geheel in het teken van eerlijke mode tijdens het Fair Fashion Festival. Tijdens het volle programma kun je in Utrecht een bezoek brengen aan diverse stands van eerlijke modemerken op de fashion market, enkele modeshows bezoeken in de Janskerk of deelnemen aan diverse workshops of een duurzame shop tour in Utrecht. Het Fair Fashion Festival vindt plaats van 13.00 uur tot 18.00 uur rond de Janskerk in Utrecht. Voor meer informatie en het programma kun je een bezoek brengen aan de website van het Fair Fashion Festival.

Een nieuwe menukaart en een EKO-keurmerk voor SLA

SLA menu

Op 1 oktober is de nieuwe menukaart voor de herfst en winter ingegaan bij de diverse vestigingen van saladebar SLA. Het menu is uitgebreid met een groter assortiment aan salades en bowls en vanaf nu biedt SLA ook een catering menu aan. Op de nieuwe kaart staan zeven salades, zeven bowls, drie soepen, drie bijgerechten en vier smoothies. Natuurlijk heb je ook altijd de optie om jouw eigen salade samen te stellen. Op één salade na zijn alle gerechten ook als vegan variant te bestellen! Daarnaast heeft de biologische saladebar nu, als allereerste saladebar in Nederland, een heus EKO-keurmerk. Gefeliciteerd SLA! Ik ga snel maar weer eens langs om het nieuwe menu te ontdekken.

Duurzame week 033

Amersfoort

Op 10 oktober is het jaarlijks de Dag van de Duurzaamheid: een dag waarop we extra aandacht besteden aan alle mooie duurzame ontwikkelingen in ons land. Natuurlijk valt er op zo’n dag een heleboel te beleven, maar één dag is lang niet genoeg om alle duurzame initiatieven, bedrijven en ontwikkelingen de aandacht te geven die ze verdienen. Daarom maken heel veel gemeentes van deze gelegenheid gebruik om in deze week een Duurzame Week te organiseren. Zo vindt van 10 tot 14 oktober de Duurzame Week van Amersfoort plaats, met een duurzame markt, diverse lezingen en workshops, een fietssafari door de stad en een biologisch diner.

De VIVA400

feminisme

Elk jaar organiseert tijdschrift VIVA de VIVA400 verkiezing. Jaarlijks publiceren ze een lijst met daarop 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Enkele vrouwen op deze lijst ontvangen een VIVA400-award binnen één van de categorieën, namelijk Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Techtalenten, Wereldverbeteraars en Zakenwonders. Dit jaar zijn weer talloze inspirerende vrouwen genomineerd, waaronder Jessie en Nicky Kroon, Marieke Eyskoot en Freke van Nimwegen. Ook jij kunt je stem uitbrengen op jouw favorieten. Dit kan tot 6 november via de website van de VIVA400.

UNOX vegetarische rookworst

vega rookworst UNOX

Na de lancering van de vegan roockworst van de Vegetarische Slager komt nu ook dé autoriteit op het gebied van de klassieke rookworst met een heuse vegetarische rookworst! De vega rookworst van UNOX werd op 1 oktober, de wereldwijde Dag van de Vegetariër, gelanceerd. Ik heb deze worst zelf nog niet geproefd, maar ik ben heel benieuwd!

NS plaatst tappunten voor gratis drinkwater op stations

station

Vanaf volgend jaar kunnen treinreizigers op 200 treinstations in Nederland terecht voor gratis drinkwater. De NS heeft namelijk aangekondigd dat ze voor eind 2019 tappunten zullen aanleggen op deze stations. Het allereerste tappunt zal al deze maand op het voorplein van het station in Alkmaar worden aangelegd. Het uiteindelijke doel is om op alle stations in Nederland een tappunt te plaatsen. Met deze actie hoopt de NS bij te dragen aan de vermindering van zwerfafval. Goed bezig NS!

Bron foto 2: Fair Fashion Festival

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *