kastanjes

5x creatief met natuurlijke materialen: kastanjes

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met kastanjes.

#1 Gewoven wandhanger

Hoe leuk is dit gewoven werkje! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is een leuk en uitdagend project voor de kinderen. Je vindt de DIY op Red Ted Art, maar deze staat ook in Smûk.

#2 Kastanje kometen

Iedereen met kleine kinderen weet dat ze niets liever doen dan buiten heen en weer rennen en gooien met van alles. Dan zijn deze zelfgemaakte kastanje kometen dus een gegarandeerde hit! De DIY is ontzettend eenvoudig en je kunt er veel variaties op bedenken. De DIY is te vinden op het blog van Rhubarb and Wren.

#3 Kastanjefiguren

Met kastanjes, en andere herfstvondsten, maak je de leukste figuurtjes. Je kunt ze beschilderen, voorzien van hoedjes van eikeltjes of met tandenstokers pootjes en armpjes maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

#4 Kastanje spinnen

Een klassieker, maar daarom niet minder leuk: deze spinnetjes gemaakt van kastanjes. De DIY is heel eenvoudig en te vinden op Red Ted Art.

#5 Het spel ‘conkers’

In  Engeland is het spelletje ‘conkers’, genaamd naar de kastanje zelf, een klassieker. Ik ken het nog niet uit Nederland, maar daar kan verandering in komen. De regels van het spel vind je in deze video.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

4 gedachten over “5x creatief met natuurlijke materialen: kastanjes”

  1. Die figuurtjes zijn zo schattig! Je doet me eraan denken dat ik binnenkort maar eens wat kastanjes en dergelijke moet gaan verzamelen in het Stadspark hier, kwestie van weer een mooi dienblad te kunnen decoreren. 🙂

    1. Leuk! Moet je wel snel doen dan, want de meeste kastanjes zijn nu zo’n beetje wel gevallen. Mijn kinderen zijn nog steeds elke dag op zoek, maar erg veel vinden we op het moment niet meer helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *