Roemar in Deventer

Roemar in Deventer

Voor mij is goede koffie een absolute basisbehoefte en waar ik ook ben in het land, ik ben altijd op zoek naar fijne koffiezaakjes waar je gezellig kunt zitten en waar écht lekkere koffie wordt geschonken. In Deventer zit je wat dat betreft gelukkig altijd goed. Je vindt hier talloze leuke koffiezaken, waaronder Bagels & Beans, Happy Tosti en Coffee Together, maar laat ik vooral de specialist op het gebied van koffie niet vergeten: Roemar. Deze gezellige koffiebranderij in de Walstraat in het centrum is een echte must visit voor iedereen die houdt van écht goede koffie en thee.

Roemar in Deventer

De Roemar Koffiebranderij zoals we deze nu kennen is opgericht door Rob Kroes. De naam is een eerbetoon aan de koffiebranderij en theepakkerij Roemar, waar hij werkzaam was in de jaren ’70. De nieuwe Roemar is begonnen in het pand De Blauwe Kamer, maar al snel groeide de zaak uit en tegenwoordig is Roemar ook gevestigd in het aangrenzende pand. Hier vind je de koffiezaak waar je gezellig kunt zitten. De ruimte lijkt klein, maar als je doorloopt naar achter is er nog meer zitruimte en ze beschikken zelfs over een gezellige theetuin met terras. Tussen de twee panden vind je de welbekende theesteeg: een sfeervolle steeg waar echte theeliefhebbers hun hart op kunnen halen. Hier kun je namelijk kiezen uit maar liefst 100 verschillende soorten die op voorraad zijn en zelfs je eigen melange samenstellen.

Roemar in Deventer

Natuurlijk ben je als koffieliefhebber hier helemaal aan het goede adres. De koffiebonen die in het pand van De Blauwe Kamer worden verkocht zijn zelf gebrand in de koffiebranderij. Deze koffie is met zorg geselecteerd en geproduceerd in samenwerking met lokale koffieproducenten. In het vaste assortiment vind je onder andere koffiesoorten als Papoea-Nieuw-Guinea, Ethiopia, Colombia, Costa Rica en hun eigen unieke melange: De Blauwe Kamer. Naast dit vaste aanbod vind je bij Roemar ook een wisselend aanbod aan exotische koffiesoorten, zoals Kopi Luwak uit Bali of een Jamaicaanse Blue Mountain. Je kunt zelfs je eigen koffiemelange laten samenstellen.

Roemar in Deventer

In het aangrenzende pand kun je plaatsnemen voor een kop koffie of thee en iets lekkers. Ze serveren hier diverse soorten gebak en ik kan de vegan chocoladetaart echt van harte aanbevelen! Wil je écht uitgebreid kennismaken met het assortiment? Boek dan een proeverij of een high tea. Je kunt een proeverij boeken voor zowel de koffie als de thee van Roemar en tijdens de sessie leer je alles over de diverse soorten, de smaken, de oorsprong en de branding.

Roemar in Deventer

De theesteeg van Roemar is natuurlijk een zero wasters droom, maar qua duurzaamheid zit je bij Roemar sowieso goed. Zo verkopen ze hun koffie hier bijvoorbeeld in blikken met statiegeld. De koffie blijft goed vers en de blikken kun je, eenmaal leeg, gewoon weer inleveren. Zo handig! Omdat het een kleine winkel is, is er veel ruimte voor persoonlijk advies en kun je echt op je gemak een keuze maken voor een koffie- of theesoort die echt bij je past.

Roemar in Deventer

Wil je ook eens gezellig aanschuiven bij Roemar of winkelen in hun gezellige shop en theesteeg? Je vindt Roemar in de Walstraat 45, één van de meest gezellige winkelstraatjes van Deventer. Voor meer informatie over de winkel en de koffiebranderij kun je een bezoek brengen aan de website van Roemar.

Ook leuk in Deventer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *