Koning Willem in Deventer

Koning Willem in Deventer

Wat mij betreft is er geen leuke besteding van de avond dan het spelen van een bordspel met vrienden of familie. Lekker drankje en een snack erbij en je bent uren zoet. Het begon vroeger al met spellen als Monopoly en Triviant, maar pas in mijn studententijd kreeg ik de smaak goed te pakken toen ik kennismaakte met spellen als Risk, Catan en Koehandel. Deze liefde voor bordspellen is alleen maar gegroeid en gelukkig heb ik een man getroffen die net zo’n spelletjesfanaat is. Ben jij ook zo gek op bordspellen? Dan kan ik je een bezoek aan Koning Willem in Deventer van harte aanraden!

Koning Willem in Deventer

Wij hebben door de jaren heen al flink wat bordspellen verzameld en spelen deze met veel plezier. Mijn persoonlijke favorieten zijn Catan, Carcassonne, Risk en Triviant, maar sinds enkele maanden zijn wij ook groot fan van de bordspelvarianten van de room escape games. Ik wist tot voor kort niet eens dat dit bestond, maar er ging een wereld voor ons open. Urenlang puzzelen aan diverse raadsels: heerlijk! Echt goed zijn we er niet in, trouwens. But who cares?

Koning Willem in Deventer

Koning Willem is gevestigd in de binnenstad van Deventer en bestaat uit maar liefst 300 m2 aan aanbod op het gebied van spellen, fanproducten, cadeauitems en puzzels. In de winkel vind je ruim 4000 spellen, 1000 breinbrekers en 1000 legpuzzels! En ze hebben echt voor ieder wat wils. Je vindt hier de klassieke spellen, maar ook geïmporteerde spellen, minder bekende titels en spellen van kleine uitgevers. Tevens moet je absoluut hier zijn als je op zoek bent naar bijzondere uitgaven van klassieke spellen of uitbreidingen van diverse bordspellen. Natuurlijk ben ik groot fan van de spellen van 999 Games, maar in de schappen vind je ook spellen van White Goblin Games, Asmodee, The Game Master, Hasbro, Queen Games, Identity Games en Space Cowboys.

Koning Willem in Deventer

In het aanbod vind je natuurlijk volop spellen voor volwassenen, maar verrassend genoeg hebben ze ook een uitgebreid aanbod aan spellen voor het hele gezin en voor kinderen. Zo hebben ze een heel breed scala aan spellen van Haba, maar ook van onder andere Smart Games, Ravensburger en Goliath. Je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen! Zowel de spellen van Haba als de spellen van Smart Games zijn echt ontzettend leuk voor kinderen.

Koning Willem in Deventer

Ben je nu niet bijzonder gecharmeerd van bordspellen, maar wel van puzzels? Ook dat aanbod is enorm bij Koning Willem. Ze verkopen legpuzzels in alle soorten en maten. Of ben je een verzamelaar van Funko’s of andere merchandise? Dan ben je bij Koning Willem ook aan het juiste adres. Het aanbod van de pop culture collectibles Funko’s is enorm! Deze figuurtjes zijn verkrijgbaar van nagenoeg alle populaire series, films, muzikanten en comics. In het overige aanbod van fanartikelen vind je van alles aan merchandise voor diverse comics, films en series.

Koning Willem in Deventer

Naast dat het aanbod bij Koning Willem gewoon enorm is, is de winkel ook een onwijs leuk uitstapje. Je krijgt de gelegenheid om de spellen uitgebreid te bekijken en te vergelijken en diverse spelletjes zijn te proberen in de winkel. Het personeel van de winkel is ook erg behulpzaam. Vraag ze iets en ze helpen je met kennis van zaken en enthousiasme verder. En als je de winkel regelmatig bezoekt, kun je met hun spaarkaart ook nog eens sparen voor korting!

Koning Willem in Deventer

Je vindt Koning Willem in Deventer in de Kleine Overstraat 24-26, middenin het centrum. Deze straat is sowieso de moeite waard, het is één van de leukste winkelstraatjes in de stad. Voor meer informatie over de winkel of om een indruk te krijgen van het enorme aanbod, kun je een bezoek brengen aan de website van Koning Willem.

Ook leuk in Deventer:

2 gedachten over “Koning Willem in Deventer”

  1. He, da’s een verrassing!! Leuk hoor. Als je het goed vind, gebruiken we deze link. We hadden het zelf namelijk niet beter kunnen vertellen. Bedankt!

    Vriendelijke groet, Wilko (Koning Willem)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *