Groene beauty

Leestip: Groene beauty

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op koken. Ik vind het ontzettend fijn om in de keuken te staan en gerechten te maken en nieuwe smaken te ontdekken. Net zo leuk vind ik het om in de keuken te experimenteren met diverse DIY projecten. Zo maak ik graag zelf mijn handzeep, scrub en lippenbalsem en ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe recepten om uit te proberen. Ik werd dan ook helemaal enthousiast van de release van het boek ‘Groene beauty’: een gids met maar liefst 60 beautyproducten om helemaal zelf te maken!

Groene beauty

Het boek ‘Groene beauty’ is geschreven door Hester de Goede en Marika Wilmes. Hester de Goede is receptschrijver, kok, product- en conceptontwikkelaar en culinair redacteur en Marika Wilmes is herborist en zij maakt al jaren haar eigen verzorgingsproducten. Samen hebben ze een boek samengesteld dat boordevol smakelijke en voedzame DIY beautyrecepten staat.

Groene beauty

Het boek heeft een fijn compact formaat en alle informatie is beknopt en toegankelijk geschreven. Aan het begin van het boek vind je een korte inleiding met informatie over de te gebruiken ingrediënten, materialen en technieken. Daarna zijn de maar liefst 60 beautyrecepten onderverdeeld in de hoofdstukken Hoofdhuid & Haar, Gezicht, Mond & Ogen, Lichaam en Handen & Voeten. Elk recept bestaat uit twee pagina’s met een duidelijk ingrediëntenlijst en bereidingswijze, een overzichtsfoto van de ingrediënten en een mooie foto van het eindproduct. Daarnaast staat bij elk recept vermeld hoeveel je maakt, hoe lang het duurt om te maken en hoe lang het eindproduct houdbaar is. Onmisbare informatie wat mij betreft, dat vaak ontbreekt bij recepten online.

Groene beauty

De recepten in het boek zijn allemaal relatief eenvoudig te maken met natuurlijk ingrediënten die je in veel gevallen al gewoon in jouw keuken hebt staan. Zo leer je hoe je verfrissende oogpads maakt met kamille en peterselie, of hoe je heerlijk badzout maakt met zout, citrusvruchten en olie. Natuurlijk kun je ook een stapje verder gaan en aan de slag gaan met ‘typische’ DIY ingrediënten als sheaboter, jojoba-olie, kleipoeder, zuiveringszout en etherische oliën. Met een paar basisingrediënten kun je alle kanten op en maak je jouw eigen shampoo voor fijn haar, milde gezichtsreiniger, pepermunt-salietandpasta, dampo badzoutblokjes, chai-bodybutter of nagelolie.

Groene beauty

Voor liefhebbers van DIY beautyrecepten is dit boek echt een uitkomst. Je zult wel moeten zorgen voor een paar basisingrediënten en etherische oliën van goede kwaliteit, maar dan experimenteer je erop los. Sommige recepten gebruiken ingrediënten die iets minder gangbaar zijn, zoals SLSA poeder, wasnoten of Rokonsal, maar zo maak je wel op toegankelijke manier kennis met de enorme hoeveelheid mooie ingrediënten en mogelijkheden op het gebied van DIY beauty. Waar je normaliter vaak toch op Engelstalige websites belandt als je op zoek bent naar dit soort recepten, biedt dit boek duidelijke en toegankelijke recepten die helemaal zijn afgestemd op Nederland wat betreft ingrediënten, inhoudsmaten en beschrijving. Ideaal!

Groene beauty

Het boek ‘Groene beauty’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 14,99. Het boek is onderdeel van de Super Groen-serie, een reeks handzame boeken over gezond eten en leven. Eerder verschenen in deze reeks onder andere de boeken ‘Salad in a jar’, ‘Gezonde thee’, ‘Groene sapjes’ en Hummus’.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *