goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #71

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Vegan Roockworst nu verkrijgbaar

roockworst

Vanaf deze week is de heerlijke vegan roockworst van de Vegetarische Slager verkrijgbaar bij Albert Heijn door het hele land. Liefhebbers konden in het restaurant van de Vegetarische Slager in Den Haag al kennismaken met dit nieuwe product, maar vanaf nu kunnen liefhebbers in het hele land ervan genieten. En een mooie bijkomstigheid: deze week krijg je bij Albert Heijn ook nog eens 20% korting! Ik heb even moeten zoeken, maar toen de roockworst uiteindelijk gevonden en geproefd. Het was heerlijk! Een echte aanrader voor iedereen die houdt van rookworst, maar niet van vlees eten.

Coöperatief winddelen met De Windcentrale

Windcentrale

De Dag van de Duurzaamheid komt eraan en dat betekent dat er door het hele land weer allerlei mooie duurzame activiteiten en challenges worden georganiseerd. Zo ook door De Windcentrale: een burgerplatform voor windenergie in Nederland. Zij delen een windmolen op in 10.000 fictieve stukjes, ook wel winddelen genoemd. Een winddeel levert 20 jaar lang 500 kWh per jaar op en kost eenmalig 233 euro. De zelf opgewekte energie met één of meerdere winddelen wordt verrekend op de energienota. Zo kunnen alle huishoudens in Nederland profiteren van duurzame, zelf opgewekte energie zonder zelf een windmolen of zonnepanelen te plaatsen. Met de campagne ‘Hou je vast voor #windkracht10’ roept De Windcentrale Nederlanders op om vanaf 1 oktober ook winddeler te worden en bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen omtrent energie. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Met de actie hopen zij winddelers te vinden voor 10 duizend winddelen, oftewel 1 gehele molen. Voor meer informatie of om winddeler te worden, kun je een bezoek brengen aan de website van De Windcentrale.

Een Nationaal Actieprogramma voor een gezonde lifestyle

GoDo

Deze week vond de feestelijke kick-off plaats van het Nationaal Actieprogramma GoDo: een nieuwe landelijke beweging voor een gezonde lifestyle met een focus op kinderen. GoDo is een samenwerking van de Missing Chapter Foundation, Albert Heijn en FrieslandCampina en er wordt samengewerkt met het Voedingscentrum, Voeding Leeft, Gezonde School en JOGG. In het GoDo programma staan drie peilers voor een gezonder leven centraal: gezonder eten, meer bewegen en samen ontspannen. De focus ligt hierbij op de kinderen omdat zijn een blijvende gedragsverandering kunnen bewerkstelligen in het hele gezin. GoDo is dan ook door kinderen bedacht en ontwikkeld aan de hand van co-creatiesessies op 10 scholen. Het actieprogramma is zo toegankelijk omdat het bestaat uit kleine stapjes die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven van elk gezin. Het actieplatform start met een online game en een 21-dagen challenge op Go-Do.nl. Hier vind je ook meer informatie over het programma.

Bron foto 4: Arie KievitThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge