Dat is pas goed nieuws! #70

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

FoodShare Festival op Burendag

FoodShare Festival

Vandaag, zaterdag 22 september, is het Burendag: een dag waarop er in het hele land extra aandacht is voor contact met de buurt en de buren. Amsterdam BLEND besteed ook dit jaar aandacht aan Burendag met het Amsterdam BLEND FoodShare Festival. Tijdens de derde editie van dit event nemen bewoners en bezoekers allemaal een eigen gerecht mee om te delen met anderen op het picknickterras onder het genot van diverse activiteiten en live entertainment. Het FoodShare Festival vindt plats van 15.00 uur tot 20.00 uur in de Batjanstraat in Amsterdam-Oost. Iedereen is welkom en het festival is gratis. Voor meer informatie kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van Amsterdam BLEND.

ProVeg start petitie voor vegan kebab

vegan kebab

Het vegetarisch en vegan aanbod in restaurants neemt de laatste tijd in rap tempo toe, maar toch zijn er nog altijd maar beperkte mogelijkheden voor écht lekker vega(n) snacken buiten het centrum, de Randstad of de gevestigde openingstijden. ProVeg wil daar graag verandering in brengen en zet zich nu vol in om The Döner Company over te halen om als allereerste grote keten ook vegan kebab aan te bieden. Er is tegenwoordig uitstekende vegan kebab beschikbaar en het aandeel van Nederlandse jongeren dat minder of zelfs nooit vlees eet, neemt steeds meer toe. Zo breiden ze hun doelgroep uit en, omdat ze marktleider zijn op dit gebied, wordt de kans erg groot dat andere kebabzaken zullen volgen. Ik heb eerlijk gezegd wel trek in een lekker broodje vegan kebab! Via deze link kun je meedoen aan de e-mailpetitie en jouw stem laten gelden.

Een publiek buitenbadhuis in Utrecht

Thermae

In de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn vind je vanaf dit weekend een heus publiek buitenbadhuis! Het cultureel stadslab RAUM heeft buitenbadhuis Thermae ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W. Uit onderzoek is gebleken dat Leidsche Rijn een Romeinse historie kent en tijdens een archeologisch onderzoek zijn in het verleden restanten van een oud badhuis gevonden. De ontwikkelaars wilden deze historie een plek geven in de moderne tijd en tevens een ontmoetingsplek voor de Nederlandse Vinex-wijk realiseren. Het buitenbadhuis is een groene oase waar de Japanse cultuur wordt gecombineerd met duurzaam design. Bezoekers van Thermae kunnen genieten van een botanische plantensauna, een voetenbad, een hoofdsauna en een droge sauna en daarnaast ook terecht bij naastgelegen horecapaviljoen Venster voor een hapje en drankje. Dit paviljoen is circulair gebouwd en serveert zoveel mogelijk lokale producten. Net als het badhuis zal ook dit horecapaviljoen vooral een plek zijn voor ontspanning en ontmoeting van buurtbewoners.

Indonesië verbiedt aanleg nieuwe palmolieplantages

palmolie

Op Nu.nl was deze week te lezen dat de Indonesische president Joko Widodo heeft aangekondigd dat er de komende drie jaar een verbod komt op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages. Met dit verbod wil de president toewerken naar een duurzamer plantagebeheer en kleine eigenaars steunen tegenover grootgrondbezitters. Dit is allemaal enorm belangrijk omdat de palmolieplantages in Indonesië een vernietigend effect hebben op de lokale flora en fauna en een enorme CO2 uitstoot hebben. Palmolie wordt wereldwijd in enorm veel producten gebruikt en er is veel vraag naar. De roep om duurzamere alternatieven of duurzamere teelt van de palmvrucht wordt echter steeds luider en de president geeft hier met deze maatregelen deels gehoor aan. Natuurlijk is het niet dé oplossing, maar het is een stap in de goede richting.

Bron foto 2: Amsterdam BLEND
Bron foto 3: ProVeg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *