goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #67

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zutphen van het gas af

gasfornuis

De gemeente Zutphen maakte deze week bekend dat ze zich gaan inzetten voor het afstappen van aardgas. De planning is om voor eind 2030 van het gas af te zijn en dit willen zij doen in samenwerking met de bewoners. Ze gaan op zoek naar passende warmteoplossingen voor diverse wijken, te beginnen met het Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark. Daarna volgen de andere wijken in de stad.

De Zero Waste Challenge

365 days of less waste

Het online magazine Bedrock organiseert deze maand een heuse zero waste challenge! De challenge is een uitbreiding van het Plasticdieet dat ook deze maand van start is gegaan, maar Bedrock legt nog extra de focus op afvalvermindering met diverse tips en tools voor een zero waste lifestyle. Doe je dus mee met deze challenge of met het Plasticdieet? Volg dan zeker Bedrock deze maand voor extra tips over afvalvrij leven.

Jumbo stopt met de verkoop van levende kreeften

Jumbo Foodmarkt

Na een actie van de Partij voor de Dieren Utrecht zal Jumbo de levende kreeften, die werden verkocht bij hun foodmarkten in het land, niet langer meer verkopen. Vanaf mei werd de verkoop van de dieren bij Jumbo Leidsche Rijn Centrum al gestaakt, maar nu volgen ook de aquaria in Amsterdam, Breda en Veghel. Het is natuurlijk zot dat een supermarkt uberhaupt levende kreeften in het aanbod opneemt, maar het is fijn om te zien dat protestacties in dit geval hebben geleid tot broodnodige verandering.

Lidl pakt intern mailverkeer aan voor stressverlichting

laptop

Zowel Lidl België als Lidl Luxemburg heeft aangekondigd dat zij vanaf vandaag, 1 september, een nieuwe maatregel instellen die ervoor zorgt dat er tussen 18.00 uur en 07.00 uur geen e-mails meer aan zullen komen bij collega’s. De medewerkers hebben wel de mogelijkheid om na 18.00 uur een e-mail te versturen, maar de e-mail zal pas de volgende dag worden afgeleverd. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat de medewerkers na werktijd ook echt rust hebben en een betere work-life balance hebben. De constante bereikbaarheid van personeel vormt een steeds groter probleem in onze maatschappij en steeds meer mensen kampen met stress en burn-out klachten. Lidl Nederland neemt vooralsnog geen deel aan deze nieuwe maatregel, maar heeft wel gezegd zich erin te verdiepen.There are no comments

Add yours