dennenappels

5x creatief met natuurlijke materialen: dennenappels

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met dennenappels. Voor je aan de slag gaat met dennenappels is het belangrijk ze goed te wassen en eventueel zelfs in de oven te verwarmen om zo geen ongenode beestjes in je knutselwerk te hebben of vlekken te krijgen door het sap dat uit de dennenappel kan komen.

#1 Dennenappel uiltjes

Deze uiltjes van dennenappels zijn ontzettend leuk en eigenlijk heel eenvoudig te maken. Je vindt de DIY op het blog van Lia Griffith. Leuk voor op de kamer van de kinderen, maar ook een leuke versiering voor rond de Kerstdagen.

#2 Dennenappel’bloemen’

Als je dit zo ziet, geloof je toch bijna niet dat dit gemaakt is van dennenappels? Voor deze DIY van Crafty Morning heb je alleen een flinke hoeveelheid dennenappels en wat verf nodig. Zij heeft de dennenappels vastgelijmd in een frame, maar je kunt ze natuurlijk ook in een schaaltje op tafel plaatsen.

#3 Vogelvoeder dennenappel

Je kunt op allerlei creatieve manieren een vogelvoedersysteem maken voor in de tuin, maar deze dennenappel van Natural Beach Living is natuurlijk wel het meest natuurlijke ontwerp dat er is. En het is ook zo simpel! Je hebt alleen maar wat dennenappels, pindakaas en zaadjes nodig. Je doet de vogels in de herfst en winter er een groot plezier mee en de kinderen kunnen er lekker mee kliederen.

#4 Kerstkrans

Natuurlijk mag de kerstdecoratie ook niet ontbreken in dit rijtje. Dennenappels worden veelvuldig gebruikt als decoratie voor de feestdagen en je kunt er op allerlei manieren leuke decoratie van maken. Een krans is natuurlijk een klassieker en deze kun je op allerlei manieren vormgeven. Bovenstaande eenvoudige krans is afkomstig van Country Design Style.

#5 Kerstboomornamenten

Ik vind deze ontzettend creatieve ornamenten voor in de kerstboom of aan een kersttak echt ontzettend mooi gemaakt! Het idee is afkomstig van Handimania en het is echt voor de wat gevorderde DIY’er. Natuurlijk kun je ook een wat eenvoudigere versie samen met de kinderen maken.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *