bladeren

5x creatief met natuurlijke materialen: bladeren

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met bladeren.

#1 Confetti

Er is geen twijfel over mogelijk dat confetti niet het meest duurzame feestmateriaal is, maar er zijn gelukkig talloze leuke en duurzame alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van jouw eigen confetti van herfstbladeren? Met een perforator laat je de kinderen aan de slag gaan en voor je het weet heb je een hele voorraad natuurlijke confetti voor allerlei feestjes. Een DIY vind je op Makezine.

#2 Bladerknutselen

Herfstbladeren lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor plak- en knipwerk met kleuters. Geef ze een leuke tekening, een dennenappel of ander materiaal en ze kunnen dit helemaal versieren met de verzamelde bladeren. Ik vind deze vogel ontzettend leuk, maar op Easy, Peasy and Fun vind je nog veel meer leuke ideeën.

#3 Bladerkroon

Hoe leuk is zo’n kroon gemaakt van bladeren? Je kunt de bladeren samen met de kinderen verzamelen en er op allerlei manieren en met diverse technieken een leuke kroon van maken. Dat staat garant voor een hele middag herfstplezier.

#4 Bladerdieren

Herfstbladeren nodigen natuurlijk ook uit tot het gebruiken van de fantasie. Een blad is niet zomaar een blad, maar kan van alles zijn. Verzamel een tas met bladeren en laat samen met de kinderen de fantasie erop los.

#5 Bladerschaal

Wist je dat je van simpele herfstbladeren ook een leuke schaal kunt maken? Het vergt wel wat meer geduld dan de andere projecten, maar het is ontzettend leuk om te doen. Via deze tutorial leer je hoe je deze mooie schaal zelf kunt maken.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *