Smuk

Leestip: Smûk

Sinds een tijdje organiseer ik via mijn Instagramaccount een boekenruil. Op deze manier hoop ik zelf kennis te maken met nieuwe boeken en wil ik mijn boeken een mooie nieuwe bestemming geven. Ik heb op deze manier al een aantal leuke boeken mogen ruilen en onlangs ontving ik het boek ‘Smûk’ bij één van mijn ruilen. Dit boek stond al een tijd hoog op mijn verlanglijstje en ik was dan ook dolenthousiast toen ik het boek in de bus kreeg. Het boek voldeed helemaal aan mijn verwachtingen en ik kan iedereen die gek is op de Hollandse gezelligheid, koken en diy’en dit boek van harte aanraden.

Smuk

Na alle lagom, ikigai en hygge boeken is het nu tijd voor Hollandse nuchterheid in de vorm van smûk. Smûk is een Fries begrip dat staat voor gezellig en behaaglijk en dat is ook precies de sfeer die centraal staat in dit prachtige boek van Wimke Tolsma. Ik volg haar al een tijd via social media en die heerlijke huiselijke sfeer, de mooie stijl en alle creativiteit die ze laat zien op haar Instagramaccount komen volledig tot hun recht in het prachtig vormgegeven en inspirerende boek.

Smuk

‘Smûk’ draait helemaal om het Friese geluk. Dit Friese geluk is misschien niet uitbundig en alom aanwezig, maar het zit juist in de kleine dingen. Het alledaagse leven en de kleine details. Het draait om eenvoudig en gezelligheid. De schoonheid van smûk is dat iedereen zijn eigen kleine geluk kan maken. Met de creatieve ideeën van Wimke creëer je deze sfeer en gezelligheid eenvoudig thuis. Het boek bevat ruim 60 eenvoudige DIY-projecten voor jong en oud.

Smuk

Voor elk seizoen heeft Wimke talloze ideeën verzameld om gezelligheid, creativiteit en samenzijn te stimuleren. Van heerlijke recepten tot moestuinideeën en van haakwerkjes tot creatief met stof: je vindt het allemaal in ‘Smûk’. Ze leert je bijvoorbeeld hoe je eenvoudig een eigen tasje kunt haken, hoe je zaadbommen maakt, hoe je paaseieren kunt beschilderen met natuurlijke verf, hoe je zelf jam maakt, hoe je kastanjes poft, hoe je Fries suikerbrood maakt en hoe je een mini-kerststal kunt maken.

Smuk

De meeste projecten in het boek zijn relatief eenvoudig en je hebt vaak maar enkele dingen nodig die makkelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt of bij een hobbywinkel. De essentie van het boek is om het gezellig te maken met wat er voorhanden is. Dit is niet alleen ontzettend inspirerend en stijlvol, maar ook nog eens heel erg duurzaam. Wimke maakt volop gebruik van natuurlijke materialen en schuwt het hergebruiken van materialen ook zeker niet. Daarnaast vind je ook volop mooie ideeën die helemaal passen bij een duurzame lifestyle, zoals herbruikbare lunchzakjes, zelfgemaakte kruidenthee, kweekpotjes, een natuurlijke bodyscrub en slingers van restjes textiel. Het boek is het hele jaar door een bron van inspiratie voor een creatief, duurzaam en vooral gezellig leven!

Smuk

Het prachtige boek ‘Smûk’ is algemeen verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te bestellen. Het boek is trouwens ook te bestellen via de website van Wimke zelf. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book. Wil je meer inspiratie op het gebied van recepten, zelfmaakideetjes, tuinieren of ideeën opdoen om eropuit te trekken? Bezoek dan zeker ook de website van Wimke Tolsma.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *