Minimalisme

Leestip: Minimalisme. Leef een betekenisvol leven

De laatste maanden heb ik via mijn Instagramaccount een boekenruil lopen. Op deze manier hoop ik mijn uitgelezen boeken een mooie nieuwe bestemming te kunnen geven en zelf ook nieuwe boeken te ontdekken. Ik heb middels deze boekenruil al een aantal ontzettend leuke boeken mogen lezen en één van mijn meer recente ruilbeurten bezorgde mij het boek ‘Minimalisme. Leef een betekenisvol leven’ in de bus. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en blader er nog steeds doorheen om maar niets van de adviezen te vergeten.

Het boek ‘Minimalisme. Leef een betekenisvol leven’ is geschreven door Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, beter bekend als The Minimalists. Al jaren ben ik fan van deze twee inspirerende mannen. Ik volg hun blog, heb meerdere malen mijzelf uitgedaagd middels The Minimalist Game en heb genoten van hun documentaire ‘Minimalism: a documentary about the important things‘, waarin de betekenis en de veelzijdigheid van het minimalisme centraal staat. In hun boek laten ze echter weer een heel andere kant van zichzelf zien.

Alhoewel het boek ‘Minimalisme. Leef een betekenisvol leven’ afkomstig is van The Minimalists, heeft het boek weinig praktische informatie over minimalisme. In het boek bespreken de mannen vooral hun visie op een betekenisvol leven. In het boek staan 5 pijlers voor een betekenisvol leven centraal, namelijk gezondheid, relaties, bezieling, groei en betrokkenheid. Aan de hand van hun persoonlijke ervaringen en levenslessen laten ze de lezers zien hoe deze factoren bepalend zijn voor een leven met meer betekenis, voldoening, geluk en vrijheid. Natuurlijk speelt minimalisme hierin wel een rol. Enkel door je de principes van het minimalisme eigen te maken, kun je je vrijmaken van alle afleiding en overbodige zaken en je richten op deze belangrijke zaken in het leven.

Dit soort boeken spreekt mij enorm aan. Eerder verslond ik soortgelijke boeken als ‘Verlangen naar minder‘ van Jelle Derckx en ‘Steeds leuker‘ van Jelle Hermus; boeken waarin duurzaam, gezond, bewust en minimalistisch leven ook centraal staan en samenkomen in één visie. Alhoewel bovengenoemde boeken veel overeenkomsten vertonen en veelal dezelfde bronnen en technieken aanraden voor het bereiken van doelen, weten ze zich goed te onderscheiden van elkaar. De mannen van The Minimalistst doen dit onder andere door hun toegankelijke schrijfstijl, hun soms confronterende uitspraken en hun persoonlijk inzicht, hun tips en hun ervaringen.

Het boek ‘Minimalisme. Leef een betekenisvol leven’ is algemeen verkrijgbaar en onder andere te koop bij Bol.com voor € 16,99 Het boek is ook beschikbaar als e-book. Neem ook zeker eens een kijkje op The Minimalists voor meer interessante artikelen en podcasts over minimalisme en betekenisvol leven.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are no comments

Add yours