luciferdoosje

10x wat te doen met lege luciferdoosjes

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om lege luciferdoosjes op nuttige manieren te hergebruiken.

In bijna elk huisgezin vind je wel een doosjes lucifers; het is een soort standaard uitrusting in de keuken. En terecht ook: lucifers zijn heel handig, een stuk duurzamer dan wegwerpaanstekers of keukenaanstekers en de doosjes zijn ook nog eens handig wanneer ze leeg zijn. Ik kan iedereen dan ook aanraden om deze goed te bewaren. Bijvoorbeeld voor één van onderstaande creatieve toepassingen of een leuk en creatief idee dat je zelf bedenkt.

#1 Opbergdoosjes

De meest gebruikte en eenvoudige toepassing van lege luciferdoosjes is toch wel als opbergdoosje. Vanwege het bescheiden formaat dienen de doosjes als ideale opbergruimte voor paperclips, nietjes, punaises en ander klein spul.

#2 Spinnen vangen

spinnenweb

Wist je dat je met een luciferdoosje heel makkelijk een spin kunt vangen en buiten vrij kunt laten? Ik ben als de dood voor spinnen en waar ik vroeger altijd wegrende of de spin doodsloeg, laat ik nu (heel heldhaftig) mijn man het oplossen met zijn luciferdoosje. Je plaatst het doosje over de spin en schuift deze voorzichtig dicht. Eenmaal buiten kun je de spin weer vrijlaten.

#3 Instant comfort pocket boxes

Deze leuke doosjes zijn echt een hit op Pinterest. Met een beetje creativiteit kun je van een eenvoudig luciferdoosje een ontzettend leuk cadeautje maken om iemand op te vrolijken of moed in te spreken. Bovenstaande instant comfort pocket boxes zijn gemaakt door The Curious Brain, maar op Pinterest vind je talloze ideetjes. Een leuke vervanging voor het standaard kaartje.

#4 Minipoppenbedje

Het is soms best een uitdaging om kinderen onderweg bezig te houden en vooral rustig te houden. Met kleine verrassinkjes als deze zijn ze in elk geval even zoet. Het idee is afkomstig van Esther Alvarezzzz.

#5 Traktatiedoosjes

De kleine doosjes lenen zich ook uitstekend als kleine traktatiedoosjes. Met een leuk papiertje eromheen en lekkere snoepjes erin ben je klaar!

#6 Pop-up fotoboekjes

Omdat de kleine doosjes zich zo goed lenen als cadeaudoosjes, kun je er ook een leuke verrassing in stoppen. Zoals een klein boekje of een fotoboekje. Op Green Chair Press vind je dit leuke idee, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren.

#7 Notitieboekje

Okee, echt praktisch is het misschien niet, maar wel leuk! Deze mini notitieboekjes zijn leuk om samen met de kinderen te maken en vallen zeker als cadeautje in de smaak. De DIY vind je op Red Ted Art.

#8 Adventskalender

Van een verzameling luciferdoosjes kun je deze leuke adventskalender maken. Inspiratie vind je op Decoratist of op Earnest Home Co.

#9 Naaisetje voor onderweg

Hoe leuk in dit naaisetje?! Ideaal voor ongelukjes onderweg omdat je het kleine doosjes altijd mee kunt nemen in de tas en het is best makkelijk te maken.

#10 Cadeauverpakkingen

Voor iemiemienie cadeautjes zijn deze cadeauverpakkingen ideaal. De DIY voor deze leuke geschenkendoosjes vind je op WikiHow.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

1 gedachte over “10x wat te doen met lege luciferdoosjes”

  1. s oosterberg

    van grote dozen kun je een mooi altaartje maken, in de lengte de voorkant openknippen vh bovenste doosje-deksel, en omvouwen. in de doos je dingen plakken ( ik gebruikte de orishas vd cubaanse santeria, bijv de godin vd zee# schelpjes, zand, een plaatje van yemaya en de kleuren blauw en wit )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *