goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #66

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Vegan koelschap bij Albert Heijn

AH vegan koelschap

Als er één supermarkt is die handig inspringt op trends en voedselontwikkelingen, dan is het Albert Heijn wel. Dat bewijzen ze ook nu weer met hun introductie van het vegan koelschap. Dit koelschap in de winkel is bij wijze van proef gelanceerd en bevat bestaande en nieuwe plantaardige producten om vegan koken toegankelijker te maken. je vindt hier bijvoorbeeld maaltijden, wraps en soepen in het schap. Het schap bevat natuurlijk niet het volledige aanbod aan vegan producten uit de winkel, maar het maakt vegan eten wel een stuk toegankelijker voor iedereen die nog niet zo bekend is met vegan eten en een zucht van verlichting slaakt omdat er eindelijk eens geen etiketten hoeven te worden uitgeplozen. Het allereerste vegan koelschap is te vinden in de Albert Heijn aan het Gelderlandplein in Amsterdam. De proef zal vier weken duren en als blijkt dat het schap een succes is, dan zal het initiatief worden uitgebreid naar andere vestigingen.

Meer tiny forests in Nederland

boom

Ben jij al bekend met het tiny forest? Dit dichtbegroeide bos heeft maar een beperkte oppervlakte, maar kan juist daardoor zorgen voor een gezonde leefomgeving, luchtzuivering, verkoeling en biodiversiteit in de stad en andere gebieden waar groen vaak ver te zoeken is. Via Hetkanwel ontdekte ik deze week dat het concept tiny forest een enorm succes aan het worden is in ons land. Maar liefst 12 gemeentes zullen dit jaar nog hun eigen tiny forest aanplanten. Dit naar aanleiding van een oproep van IVN Natuureducatie eerder dit jaar. Uit de 55 aanmeldingen heeft de organisatie 12 gemeentes geselecteerd om in een periode van 3 jaar tijd maar liefst 56 minibossen aan te planten. Deelnemende gemeentes zijn onder andere Almere, Maastricht, Utrecht, Den Bosch en Groningen.

Het Plasticdieet 2018

Plasticdieet

Sinds 2015 wordt het Plasticdieet jaarlijks door Opgemärkt georganiseerd. Tijdens deze challenge worden deelnemers uitgedaagd om een maand lang zonder plastic (wegwerp)producten te leven. Door middel van e-mailupdates, tips en een ondersteunende Facebookgroep word je geïnspireerd en gemotiveerd om jouw plasticverbruik terug te dringen. Voorgaande jaren vond de challenge plaats in juli, maar dit jaar zal het Plasticdieet op 1 september beginnen. Ik ben weer van de partij, doe jij ook mee? Aanmelden kan snel en gratis via de website van het Plasticdieet.

Bron foto 2: Albert Heijn
Bron foto 4: MarisaElisa Fotografie voor OpgemärktThere are no comments

Add yours