goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #65

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De ASN Bank Wereldprijs 2018

ASN Bank Wereldprijs 2016

Op maandag 20 augustus start de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2018: een zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en een platform geven. Door deelname maken de ondernemers kans op publiciteit, een financiële impuls voor hun idee en de nodige coaching bij het lanceren van hun product of dienst. Voor meer informatie of inschrijvingen kun je een bezoek brengen aan de website van de ASN Bank Wereldprijs.

Palmolievrije zeep bij Dille & Kamille

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Alle fans van Dille & Kamille opgelet: tijdens een bezoek aan de winkel deze week ontdekte ik dat de populaire keten heeft besloten over te stappen op palmolievrije zeep! Tijdens dit bezoek was ik toevallig naarstig op zoek naar zeep zonder palmolie, maar zonder succes. Gelukkig lieten ze mij weten dat de zepen vanaf eind oktober palmolievrij zullen zijn in alle vestigingen van Dille & Kamille. Fantastisch nieuws!

Het Plastic Soup-lespakket

De Wereld van Oz

Een betere wereld begint bij de jeugd. Dat heeft de Plastic Soup Foundation goed begrepen. Zij zijn een nieuw digitaal platform voor kinderen gestart: De Wereld van Oz. Dit platform neemt de kinderen mee naar een magisch-realistische wereld onder zee. Door middel van dit platform, en diverse andere materialen, leren de kinderen op speelse wijze over de problemen met en gevolgen van de plastic soep. Onderdeel van programma is het Plastic Soup-lespakket: een pakket ontwikkeld voor leerlingen van groep 4 tot en met groep 8 om alles te leren over de plastic soep. Het pakket is momenteel al door 800 scholen besteld. Wil je meer weten? Breng dan een bezoek aan de website van Wereld van Oz.

De Bagels & Beans app

Bagels & Beans Deventer

Populaire koffieketen Bagels & Beans heeft deze week een superhandige app gelanceerd! De app maakt het mogelijk om bij elk bezoek aan Bagels & Beans hartjes te sparen. Deze kun je vervolgens inleveren voor leuke verrassingen en gratis producten. Je kunt de app ook gebruiken voor persoonlijke aanbiedingen en om te betalen met een vooraf ingeladen tegoed. Op de bon staat een QR-code waarmee je jouw hartjes verzamelt. Je krijgt bij elke euro die je uitgeeft 1 hartje. De app is gratis te downloaden in de App Store of op Google Play. Je krijgt ook direct een tegoed van 50 hartjes, genoeg voor een gratis kop koffie!

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Foodhallen Rotterdam

Toen 4 jaar geleden De Foodhallen in Amsterdam de deuren openden trok dat veel bekijks. Het was een uniek concept in ons land: een overdekte indoor foodmarket waar diverse restaurants gevestigd zijn en waar je de hele dag door terecht kunt voor een hapje en drankje. Zoveel jaar na dato is het concept nog steeds ontzettend populair, zowel De Foodhallen zelf als elders in het land. Geen wonder dus dat deze week een tweede indoor foodmarket is geopend in Rotterdam. De Foodhallen Rotterdam is gevestigd in het monumentale Pakhuismeesteren, tezamen met het designhotel Room Mate Bruno. In De Foodhallen Rotterdam hebben 15 lokale standhouders zich gevestigd die tot in de late uurtjes de lekkerste dingen zullen bereiden voor de bezoekers. Je kunt er terecht voor onder andere sterrenstreetfood, Indische hapjes, steenovenpizza, Spaanse pintxos, zoete cupcakes en vegan lekkers. De bar schenkt bieren van de Kaapse Brouwers en Brouwerij Noordt en Schiedamse gin van Bobby’s gin. Je kunt plaatsnemen aan één van de grote tafels of de bar in de hal. De Foodhallen Rotterdam zijn 7 dagen per week geopend aan de Wilhelminakade 52-58 op Kop van Zuid in Rotterdam. Kijk voor meer informatie over het concept of de lokale aanbieders op de website van Foodhallen Rotterdam.

Bron foto 2: Voor de Wereld van Morgen
Bron foto 4: Plastic Soup Foundation’
Bron foto 6: Typhoon Hospitality

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #65”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *