plant

Dat is pas goed nieuws! #64

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Proost en Toast Wijnfestival in de circulaire Stadswijngaard van Bret

Tuinen van Bret

Soms ontdek je van die fijne duurzame hotspots waar je nog helemaal niet van op de hoogte was, maar waar je heel graag een keertje naar toe wilt. Dat had ik toch ik deze week hoorde van het bestaan van Bret: een circulaire stadswijngaard, restaurant, bar en tuin, pal naast station Amsterdam Sloterdijk. Volgend weekend kun jij kennismaken met deze leuke plek tijdens het Proost en Toast Wijnfestival op 17 augustus. Hier maak je kennis met verschillende wijnmakers en lokale lekkernijen, maar je kunt ook diverse interessante workshops volgen of bijvoorbeeld een wildplukwandeling maken. Het Proost en Toast Wijnfestival vindt plaats van 15.00 uur tot 23.00 uur aan de Kastrupstraat 11. De toegang bedraagt € 12,50. Voor meer info kun je een kijkje nemen op de website van Wijn van Bret.

In het wild uitgestorven wisent terug in Nederland

wisent

Vrij regelmatig horen we tegenwoordig over diersoorten die met uitsterven worden bedreigd en het schetst een heel droevig beeld van onze toekomst. Daarom is het juist zo fijn om dan eens een tegengeluid te horen; een bericht over een diersoort die, tegen alle verwachtingen in, juist wel weer groeit qua populatie. Dat is dus het geval met de wisent. Deze Europese bizon was in 1927 in het wild uitgestorven, maar is dankzij een fokprogramma met de wisenten in gevangenschap nu in het wild weer aan het gedijen. Dankzij een uitzetactie in 2007 om de diersoort te redden, bestaat de kudde in ons land nu al uit 26 dieren. Het lijkt niet veel, maar voor het beperkte gebied in Noord-Holland is dit flink wat.

Charly’s All Is Fair bij Ekoplaza

De populariteit van vegan ‘kazen’ neemt de laatste jaren in rap tempo toe. De zuivelloze alternatieven worden ook steeds smaakvoller en steeds beter verkrijgbaar. Binnenkort wordt het nog makkelijker om een vegan kaasplankje samen te stellen want vanaf 24 augustus zullen de smakelijke plantaardige kaasjes van Charly’s All Is Fair verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza!

Chili verbiedt plastic tasjes

plastic tas

Steeds meer landen besluiten om flink actie te ondernemen op plastic en plastic vervuiling. Al diverse landen hebben aangekondigd om plastic tasjes in de ban te doen en deze week werd bekend dat ook Chili plastic tasjes zal gaan verbieden. Chili is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat de plastic tas gaat verbieden, maar hopelijk niet het laatste. In grote winkels in het land mag over 6 maanden al geen plastic tas meer worden verstrekt en kleine winkels krijgen 2 jaar de tijd om een goed alternatief aan te kunnen bieden. Het is een mooi begin en ik hoop dat de overgang soepel verloopt zodat Chili een inspiratie kan zijn voor andere landen.

Bron foto 2: Bret
Bron foto 4: https://www.facebook.com/CharlysAllIsFair/

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #64”

  1. Hoe is het eigenlijk met die koe afgelopen die zich in het voorjaar bij der Wisent-kudde heeft gevoegd? Zit ik mij ineens af te vragen. Nadeel van geen nieuws meer volgen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *