vrij

Dat is pas goed nieuws! #63

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Outfit Library LESS

kledingbibliotheek

Vorig weekend is de allereerste kledingbibliotheek in Arnhem, Outfit Library LESS, feestelijk geopend. Deze kledingbibliotheek onderscheid zich van de andere initiatieven door de nadruk op body positivity en de mogelijkheid voor vrouwen met allerlei verschillende maten en lichamen om te winkelen bij een kledingbibliotheek. Normaliter zijn de maten toch wat beperkt en vis je met een maatje 44 of meer toch vaak achter het net. Bij Outfit Library LESS kun je kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen, variërend van € 5,- per geleend item en leendag tot een vast bedrag per maand voor 3.000 leenpunten die je kunt inzetten voor het lenen van diverse items. Je vindt Outfit Library LESS aan het Nieuwe Plein 13 in Arnhem en je kunt een kijkje nemen op de website van Outfit Library LESS voor meer informatie.

Triodos introduceert de groene bankpas

Ik & Mijn Geld

Deze week werd bekend gemaakt dat de Triodos bank een nieuwe bankpas in omloop zal brengen die biologisch afbreekbaar is. De bankpas is gemaakt van plantaardige grondstoffen als maiszetmeel en suikerriet en zal vanaf oktober aan nieuwe klanten, en klanten die toe zijn aan een nieuwe pas, worden verstrekt. Hiermee wil de bank laten zien dat duurzaamheid ook in de kleine dingen kan zitten, zoals een groene betaalpas.

Restaurant van de toekomst op Lowlands

Brasserie 2050

Ga je dit jaar naar Lowlands? Vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Brasserie 2050, oftewel het restaurant van de toekomst. Dit bijzondere horecaconcept zal verrassende gerechten serveren gemaakt van ingrediënten die ‘toekomstbestendig’ zijn. Dit zijn ingrediënten die aanzetten tot nadenken en passen bij een toekomst waar bijna 10 miljard mensen moeten worden voorzien van voldoende gezond en duurzaam voedsel. Onder deze ingrediënten vinden we bijvoorbeeld zeewierkaviaar, planktonboter en divers onkruid. Op het menu staan bijzondere gerechten als een Salade Biddinghuizen, een salade gemaakt met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groente van een lokale boer, of een Karma Shoarma, een 100% plantaardige shoarma van knolselderij. Ook de brasserie zelf is zo duurzaam mogelijk opgebouwd. De moderne boerenschuur is voorzien van hightech vertical farms en is volledig demontabel en herbruikbaar. De tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en het gft-afval wordt gecomposteerd. Brasserie 2050 is van vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus van 12.00 uur tot ongeveer 02.30 uur te bezoeken op het Lowlands terrein naast de Heineken stage.

Een vega(n) rookworst van De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager

Deze week lanceerde De Vegetarische Slager hun vegan rookworst na maar liefst 7 jaar proberen en experimenteren! De plantaardige Roockworst werd gister feestelijk gelanceerd tijdens de Nieuwvleeschduik in Scheveningen. Binnenkort is de rookworst al verkrijgbaar in hun restaurant in Den Haag en vanaf oktober zal de rookworst algemeen verkrijgbaar zijn in supermarkten door het hele land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *