duurzaam winkelen bij Casa

5x duurzaam winkelen bij Casa

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Casa.

Alhoewel ik zelf pas onlangs de winkels van Casa heb ontdekt, valt niet te ontkennen dat deze keten steeds populairder wordt in ons land. Casa is een keten van winkels waar je kunt winkelen voor huishoudelijke artikelen, keukenartikelen, woonaccessoires en interieur. Qua stijl en prijsklasse is de winkel nog het meest te vergelijken met winkels als Xenos en Blokker. Saillant detail: de winkel is onderdeel geweest van de Blokker Holding, net als Xenos. Casa heeft al meer dan 500 winkels in 9 verschillende Europese landen en in Nederland timmert de keten al behoorlijk aan de weg. Vanaf dit jaar zullen zo’n 110 vestigingen van Xenos in ons land worden omgebouwd naar vestigingen van Casa en daarmee wordt de aanwezigheid van de winkelketen nog meer vergroot in ons land.

#1 Herbruikbare theezakjes en -zeefjes

duurzaam winkelen bij Casa

Bij Casa vind je een relatief uitgebreid assortiment aan theezeefjes, -zakjes en -eitjes in allerlei vormen, maten en kleuren. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een eenvoudig zeefje voor mijn kopje thee, maar je kunt werkelijk waar alle kanten op. Het is sowieso duurzamer dan al die theezakjes die je in de winkel koopt.

#2 Lunchboxen en -bekers

duurzaam winkelen bij Casa

Een eigen lunch en drankje meenemen is verreweg het meest duurzame dat je kunt doen onderweg. Denk eens aan alle zakjes, pakjes, rietjes en folie dat je uitspaart met herbruikbare boxen en bekers! Stel een set samen waar jij mee uit de voeten kunt en profiteer dagelijks van het gemak.

#3 Glazen (weck)potten en flessen

duurzaam winkelen bij Casa

Bij Casa vind je ook een uitgebreid aanbod aan glazen potjes en flessen. Ideaal voor het inmaken en bewaren van etenswaren of het doen van verpakkingsvrije boodschappen, maar het misstaat ook zeker niet in de keuken.

#4 Zero waste badkamerartikelen

duurzaam winkelen bij Casa

Bij Casa vind je ook een afdeling voor badkamerartikelen en hier winkel je onder andere voor diverse handige borstels, maar ook stevige en stijlvolle zeepbakjes, zeeppompjes en potjes. Ideaal voor het bewaren van al jouw zero waste badkamerproducten, zoals soap bars, wasbare wattenschijfjes en zelfgemaakte handzeep.

#5 Bamboe servies

duurzaam winkelen bij Casa

Bamboe serviesgoed wordt steeds populairder, zo ook bij Casa. Je vindt hier diverse schalen, borden, snijplanken en andere serviesproducten van bamboe in het assortiment. Bamboe is een stuk duurzamer om te gebruiken in de keuken en verdient zeker de voorkeur boven plastic.

Nog meer duurzaam winkelen:

2 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Casa”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *