Driekant in Zutphen

Driekant in Zutphen

De laatste tijd ben ik vrij regelmatig in Zutphen te vinden. Niet alleen is Zutphen een ontzettend gezellige stad om te winkelen of rond te wandelen, het is ook één van de steden waar wij op zoek zijn naar een mogelijke woning. Na het bezichtigen van een woning of een wandeling in de stad krijg je gegarandeerd trek, maar gelukkig kun je in de stad op maar liefst twee locaties terecht bij Driekant: een biologische bakkerij waar je heerlijk kunt eten en drinken in een gemoedelijke sfeer.

Driekant in Zutphen

Driekant is een waar begrip in Zutphen en omgeving. Ze zijn de meest bekende bakkerij van biologische producten en hun brood en banket wordt niet alleen bij hun eigen locaties, maar ook bij diverse bakkerijen en winkels in de regio verkocht. Toch is een bezoek aan Driekant zelf absoluut een bezoek waard. De sfeer van hun lunchcafé en broodcafé is uitstekend, de gerechten zijn absoluut de moeite waard en bij Driekant wordt er een sterke nadruk gelegd op verantwoord ondernemen. Dit is merkbaar op allerlei gebieden; van het werken met biologische producten tot het bewust kleinschalige en persoonlijke productieproces.

Driekant in Zutphen

Het menu van Driekant is vrij uitgebreid en biedt voor iedere trek wat wils. Of je nu zin hebt in een taartje, een salade, een panini, hartig banket of een goedbelegde bol: het kan hier. Het brood en banket is uit eigen bakkerij afkomstig. Voor de gerechten wordt gebruik gemaakt van 100% biologische ingrediënten, het liefst van regionale afkomst. Mijn favorieten? De rode smoothie, gemaakt van rood fruit, banaan en appel, de kaasstengel, de maisbol met brie, honing en walnoten en de panini met hummus en gegrilde groente. Het menu bevat genoeg opties voor vegetariërs en vegans, wat nog wel eens een uitdaging kan zijn bij kleinere eetgelegenheden.

Driekant in Zutphen

De eerste keer dat ik kennismaakte met Driekant was met hun lunchcafé in het centrum. Alhoewel die locatie best charmant is, geef ik de voorkeur aan het BroodCafé bij het station. Deze locatie heeft een heerlijk terras, fijn personeel en een leuk uitzicht op de bakkers die aan het werk zijn. Hier kun je echt heerlijk zitten en de locatie is 7 dagen per week geopend. Het BroodCafé is gevestigd in een historische broodfabriek en hier wordt door de bakkers gewerkt aan heerlijk banket.

Driekant in Zutphen

Je kunt een bezoek brengen aan het Driekant BroodCafé aan de Lijmerij 23, achter het centraal station van Zutphen. De winkel en het lunchcafé van Driekant vind je in het gezellige centrum van de stad aan de Lange Hofstraat 23-25. Voor meer informatie of verkooppunten van hun brood kun je een bezoek brengen aan de website van Driekant.

Ook leuk in Zutphen:

2 gedachten over “Driekant in Zutphen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *