Verlangen naar minder

Leestip: Verlangen naar minder

Alhoewel ik Awkward Duckling ben begonnen vanuit een zoektocht naar een duurzamer leven, ben ik me gaandeweg ook meer gaan interesseren en verdiepen in natuurlijk leven, persoonlijke ontwikkeling en minimalisme. Deze onderwerpen passen eigenlijk ook als verschillende stukjes van dezelfde puzzel perfect in elkaar en in steeds meer boeken, blogs en media wordt de aandacht breed verdeeld over deze onderwerpen. Eén van de meer recente boeken waar deze onderwerpen op prachtige wijze aan bod komen en worden gecombineerd is het boek ‘Verlangen naar minder’.

Verlangen naar minder

Het boek ‘Verlangen naar minder’ is geschreven door Jelle Derckx. Je kent hem misschien van het populaire platform Growthinkers. In het boek beschrijft Jelle zijn ontwikkeling van onzeker, doelloos en afhankelijk persoon tot de zelfstandige, zelfverzekerde en vooral ambitieuze persoon die hij nu is. Hij beschrijft zijn ontwikkeling in het eerste deel van het boek tot in detail in dagboekvorm. Dit persoonlijke verhaal is ontroerend, pijnlijk en ontzettend eerlijk. Dapper en knap dat hij zijn eigen leven en ontwikkeling zo in beeld heeft kunnen brengen. Door de toon, de anekdotes en de lijn die erin is aangebracht, krijg je als lezer een helder beeld van alle ervaringen die Jelle hebben gevormd, maar ook de ervaringen die zijn grote verandering in beweging hebben gezet.

Verlangen naar minder

Na deze inleiding krijgt het boek een ietwat andere stijl. Alhoewel de dagboekelementen continu terugkomen in het boek, spreekt Jelle de lezer meer toe en legt hij hoe hij zich heeft kunnen ontwikkelen. Je maakt kennis met de blogs, boeken en films die zo belangrijk zijn geweest voor hem en aan de hand van vijf stappen legt hij uit hoe hij zijn leven een positieve wending heeft gegeven en hoe jij als lezer dit ook kunt doen. In deze 5 hoofdstukken vertelt hij aan de hand van eigen ervaringen, leerzame boeken en persoonlijke inzichten hoe je kunt toewerken naar persoonlijke groei, een doel om na te streven en een eenvoudiger en duurzamer leven. Dit beschrijft hij achtereenvolgens in de hoofdstukken ‘Bewustwording’, ‘Jouw pad en passies’, ‘Stenen en diamanten’, ‘Minder’ en ‘Duurzaam geluk’.

Verlangen naar minder

Er is al veel gezegd en geschreven over deze onderwerpen en vooral de laatste tijd is er veel aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en minimalisme, maar door Jelle’s unieke stijl, zijn persoonlijke ervaringen en de manier waarop hij al deze elementen zonder enige moeite samen laat komen in zijn leven en in zijn verhaal, is dit boek uniek in zijn soort. De inspirerende prints in het boek vatten de hoofdgedachtes mooi samen en werken extra ter motivatie voor de lezer. Door de manier waarop hij zijn ontwikkeling beschrijft, wordt duidelijk hoe positieve verandering eigenlijk in zijn werk gaat. Veel coaches, boeken en cursussen beloven gouden bergen, maar Jelle laat zien dat échte verandering stoelt op inspiratie en motivatie en bovenal een proces is dat tijd, aandacht en constante inspiratie nodig heeft. Voor iedereen die denkt dat verandering aan komt waaien en dit boek de oplossing biedt: think again. Het vereist hard werk en je zult af en toe diep moeten gaan om jezelf te motiveren en geïnspireerd te raken, maar zoals ook zo duidelijk blijkt uit Jelle’s verhaal: het is het dubbel en dwars waard.

Verlangen naar minder

Het boek ‘Verlangen naar minder’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book. Neem ook zeker een kijkje op de website Growthinkers van Jelle Derckx voor nog meer inspiratie op het gebied van duurzaamheid, persoonlijke groei en minimalisme.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *