Awkward Duckling x SQUID

SQUID: jouw nieuwe favoriete nieuws app

Zoals jullie misschien wel weten, volg ik al enkele jaren heel bewust het nieuws nog maar heel selectief. Ik merkte enkele jaren geleden dat ik een steeds negatiever wereldbeeld kreeg door alle negativiteit die ik via kranten en het journaal tot me nam en de sensatielust en ongefundeerde meningen van veel nieuwsbronnen kwam me mijn neus uit. Dit betekent echter niet dat ik helemaal niet meer op de hoogte ben van het laatste nieuws. Echt belangrijke gebeurtenissen zijn nu eenmaal nauwelijks te missen en op het gebied van duurzaam en positief nieuws wil ik natuurlijk wel op de hoogte zijn. Daarom deel ik ook wekelijks het beste en leukste nieuws met jullie in mijn rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!‘ en deel ik regelmatig leuke berichten op mijn social media accounts. Op de hoogte blijven van het nieuws doe ik dus wel, maar heel selectief. Om mijn nieuws te filteren, maak ik graag gebruik van diverse feeds en online platformen. Eén van mijn nieuwe favoriete apps hiervoor is SQUID. Deze nieuws app is relatief nieuw in Nederland en geeft je de mogelijkheid om zelf een nieuwsfeed op te stellen om niets te hoeven missen over de onderwerpen die jij belangrijk vindt.

SQUID

SQUID is een sterk in populariteit groeiende nieuws app met momenteel meer dan 250.000 actieve gebruikers in acht verschillende landen. In Spanje, Polen en Italië staat de app al in de top 5 van de nieuws apps, maar in Nederland is de app net gelanceerd. De Nederlandse variant beschikt over bijna 900 verschillende nieuwsbronnen waardoor iedere gebruiker ruime keuze heeft uit diverse onderwerpen en categorieën. Of je nu graag op de hoogte wordt gehouden van het actuele sportnieuws, het laatste wereldnieuws of de nieuwste artikelen van jouw favoriete digitale magazine: het kan via SQUID. En leuk detail: Awkward Duckling staat er ook in!

Awkward Duckling x SQUID

Je kunt in de app een eigen feed samenstellen door aan te geven in de app in welke onderwerpen jij geïnteresseerd bent. Hierbij kun je kiezen uit onderwerpen zoals gezondheid, eten & drinken, belangrijkste nieuws, milieu, reizen, sport, familie & opvoeding en muziek, maar ook zo specifiek als e-sports, gaming, diverse sportdisciplines en regionaal nieuws. Natuurlijk zullen niet alle bronnen en artikelen binnen een specifieke categorie jou aanspreken. Mocht dit het geval zijn, dan heb je ook de mogelijkheid om een bepaalde nieuwsbron uit de feed te halen. Wel zo makkelijk. Wat overblijft is een feed met jouw favoriete nieuwsbronnen en het nieuws waar jij echt in geïnteresseerd bent. Dit nieuws kun je als gebruiker vervolgens ook volop delen en zelfs voorzien van een persoonlijke notitie of digitale sticker. Zo worden het delen van nieuws leuker en toegankelijker. De oprichters van SQUID hopen zo jongeren ook weer te interesseren voor het volgen van nieuws.

SQUID

Ik gebruik de app nu enkele weken om op de hoogte te blijven van divers nieuws op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, ouderschap, eten & drinken, media en wetenschap en ik ben supertevreden over de app. Ik kan in één oogopslag zien welk nieuws ik interessant vind en omdat de artikelen per categorie te bekijken zijn, scroll je eenvoudig even door de nieuwste artikelen. Ideaal ook voor het samenstelling van mijn wekelijkse ‘Dat is pas goed nieuws!’ rubriek. Wil jij ook gebruik maken van deze fijne nieuwe nieuws app? Download SQUID dan helemaal gratis via Google Play of de App Store of neem een kijkje op de website van SQUID voor meer informatie. Stel jouw eigen feed samen en blijf altijd op de hoogte van jouw favoriete nieuws (en de nieuwste artikelen van Awkward Duckling natuurlijk!).

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SQUID. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

 There are 2 comments

Add yours

Post a new comment