oude kussenslopen

10x wat te doen met oude kussenslopen

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om oude kussenslopen op creatieve manieren opnieuw te gebruiken. 

#1 Jurk

Het formaat van een kussensloop leent zich uitstekend voor het maken van leuke jurkjes voor kinderen. Op Polka Dot Chair vind je een tutorial voor een heel eenvoudig jurkje in allerlei maten. Heerlijk voor de warme dagen.

#2 Boodschappentas

Eén van de makkelijkste DIY’s voor een oude kussensloop: maak er een handige boodschappentas van. Je kunt het natuurlijk mooi afwerken op de naaimachine, maar in principe kom je al een heel eind met alleen een schaar en naald en draad.

#3 Keukenschort

Van een oude kussensloop kun je natuurlijk ook een simpel keukenschort maken. Op Sadie Seasongoods vind je een uitleg voor bovenstaande variant.

#4 Kledinghoes

Om jouw kleding op het rek te beschermen tegen zonlicht, stof en andere invloeden van buitenaf, kun je eenvoudig deze handige kledinghoezen maken van oude kussenslopen. Je hoeft alleen maar een gat te knippen in de hoes en je bent klaar!

#5 Verschoonmatje

Een verschoonmatje is ideaal met kleine kinderen. Verschoontafels zijn lang niet overal te vinden en meestal niet al te schoon. Met een eigen verschoonmatje heb je altijd een zachte en schone ondergrond voor het verschonen van luiers. Met deze DIY van Sew Toot Patterns maak je deze eenvoudige mat die je heel efficiënt kunt oprollen.

#6 Waszak

Een oude kussensloop is nog prima te gebruiken als waszak. Dat kan voor op vakantie, maar ook in huis met deze leuke DIY van Emmyloubeedoo.

#7 Cadeauzakken

We weten natuurlijk dat cadeaupapier weinig duurzaam is. Na het uitpakken verdwijnt het papier direct in de afvalbak en dat is natuurlijk heel zonde. Voor het verpakken van cadeaus zijn er gelukkig talloze duurzamere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke herbruikbare cadeauzakken? Ideaal voor het bewaren van meerdere cadeaus of een groot cadeau en je kunt het keer op keer weer gebruiken. Een tutorial voor zo’n tas vind je op U Create, maar met een kussensloop wordt deze nog eenvoudiger omdat het meeste naaiwerk al gedaan is. Een tutorial specifiek voor een kussensloop vind je op Mollie Makes.

#8 Broodzak

Bovenstaande idee leent zich natuurlijk ook perfect voor het maken van broodzakken. Daarmee kun je voortaan altijd zelf jouw brood onverpakt halen en je kunt het brood met zak en al invriezen en bewaren. Eén kussensloop leent zich voor wel 3 of 4 broodzakken. Een uitleg voor het maken van zo’n broodzak vind je op Momtastic.

#9 Rok

Hoe leuk is dit rokje?! Sarah van While They Snooze heeft deze voor haar dochter gemaakt en legt heel eenvoudig uit hoe ze dit heeft aangepakt. Je vindt er geen uitgebreide tutorial, maar met een beetje creativiteit kom je natuurlijk al een heel eind.

#10 Vloerkussen

Creëer de ultieme loungehoek of een fijn logeerbed met deze tutorial van Dabbles & Babbles. Bovenstaande variant is gemaakt met nieuwe kussenslopen, maar dit kun je natuurlijk ook doen met alle kussenslopen die je over hebt en een paar extra kussens die je op voorraad hebt. Ideaal voor in huis én makkelijk op te bergen!

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *