goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #62

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zonnecellen op vangrails langs snelwegen

snelweg

Deze week maakte ik kennis met een nieuwe innovatie op het gebied van energieopwekking langs wegen: de zonnecellen op vangrails langs wegen. Op de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard is er op een stuk van 72 meter een proef gestart met de plaatsing van zonnecellen op de vangrail. De flexibele folie met zonnecellen zal daar energie opwekken voor wegverlichting en matrixborden. De proef duurt een jaar en als de resultaten positief zijn, zal worden onderzocht of het systeem op grotere schaal kan worden geïmplementeerd langs diverse wegen.

Awkward Duckling X SQUID

Awkward Duckling x SQUID

Kennen jullie de nieuws app SQUID al? Dit platform is relatief nieuw in Nederland en geeft je de mogelijkheid om zelf een nieuwsfeed op te stellen om niets te hoeven missen over de onderwerpen die jij belangrijk vindt. Veel kranten, tijdschriften, blogs en online platforms zijn al aangesloten en ook Awkward Duckling is sinds deze week via SQUID te lezen. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

De pruimen van Kees zijn deels gered

pruimen

Afgelopen week deelden diverse platformen de oproep van pruimenteler Kees die vanwege de droogte zijn pruimen niet verkocht kreeg aan de supermarkten. Ze waren namelijk 3 mm te klein voor de verkoop. Dit hield in dat 60.000 kilo pruimen op de afvalhoop zouden belanden. Gelukkig werd er aan de oproep van de zus van pruimenteler Kees gehoord gegeven. Diverse platformen deelden haar oproep om Kees uit de brand te helpen en met succes! Vandaag organiseren ze een verkoopdag voor mensen die kleine hoeveelheden pruimen willen redden, maar ook diverse platformen en bedrijven hebben al grote batches aangekocht. Hierdoor is alleen al deze week 5 ton van de verspilling gered! Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan om alle pruimen te redden, maar dit stemt hoopvol!

Flower Burger in Rotterdam is geopend

Dit weekend heeft de populaire vegan burgerzaak Flower Burger een vestiging geopend in Rotterdam! Flower Burger, bekend van hun kleurrijke en plantaardige gourmetburgers, heeft al 7 vestigingen in Italië en nu in Nederland aan de beurt. Je kunt deze nieuwe hotspot bezoeken aan de Hoogstraat 107-A in Rotterdam. Voor meer info kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van Flower Burger Rotterdam.

Vegan hotdog bij IKEA

IKEA

Vanaf augustus zal er een volledig plantaardige hotdog verkrijgbaar zijn in alle bistro’s van de IKEA in Europa. De vegan hotdog zal bestaan uit onder andere rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember. Met de introductie van deze hotdog wil IKEA bezoekers inspireren tot een gezonder en duurzamer leven. Ik kan het van harte toejuichen dat er steeds meer plantaardige opties op het menu komen bij IKEA.

Bron foto 3: SQUID
Bron foto 5: Flower Burger Rotterdam

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #62”

  1. Pingback: Gelezen, gezien, gehoord #4 – Dit is Leen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *