goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #59

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Aldi stopt verkoop energydrinks aan kinderen

energy drink

Deze week werd bekend gemaakt dat Aldi, als allereerste Nederlandse supermarkt, de verkoop van energydrinks in de ban doet voor kinderen jonger dan 14 jaar. Daarnaast zal de winkel klanten bij het schap informeren over de mogelijke ongewenste effecten van energydrinks. Dit is een flinke stap: veel supermarkten weigeren hun verantwoordelijkheden te nemen in de distributie van deze drankjes die bewezen schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor jongeren.

Trashlesstival Noord

Trashlesstival Noord

Op zaterdag 7 juli vindt bij De Ceuvel in Amsterdam-Noord het Trashlesstival plaats, een leuk evenement waar alles draait om (het verminderen van) afval. De dag staat in het teken van het opruimen van zwerfafval in de Buitsloterham buurt en daarnaast zijn er allerlei leuke workshops te volgen. Het verzamelde afval wordt getransformeerd in mooie kunstwerken of gaat #backtosender in een mooi postpakket. Dit alles onder het genot van een hapje, drank en fijne muziek. Het Trashlesstival is op zaterdag te bezoeken van 15.00 uur tot 21.00 uur bij De Ceuvel aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam.

Lidl stopt met de verkoop van plastic wegwerpartikelen

plastic bestek

Supermarktketen Lidl is met een enorme verduurzamingsslag bezig. Onlangs werd bekend dat zij zichzelf als doel hebben gesteld om tegen 2025 alle producten van het huismerk te verpakking in 100% recyclebare verpakkingen aan te bieden en introduceerden ze de Lidl Green Bag: herbruikbare groente- en fruitzakjes als vervanging van de plastic zakjes. Deze week werd bekend gemaakt dat Lidl eind volgend jaar zal stoppen met de verkoop van plastic wegwerpartikelen, zoals rietjes, wegwerpbekers en wattenstaafjes. De producten zullen worden vervangen door herbruikbare alternatieven, zoals bamboe of papier.There are no comments

Add yours