minimaliseren met peuters en kleuters

5x creatief met natuurlijke materialen: takken

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met takken.

#1 Tipi

Wat is er nu mooier dan een eigen hut in de achtertuin? Je zult voor dit project een flink aantal grote takken moeten verzamelen, maar dat zal waarschijnlijk geen probleem zijn als de kinderen weten waar het voor is. Je kunt de tipi naar eigen inzicht versieren met vlaggen, bladeren, planten en lakens en het staat garant voor eindeloos speelplezier. De DIY voor bovenstaande tipi vind je op Détente Jardin (let op: beschrijving in het Frans).

#2 Weefgetouw

Weven is de laatste jaren, net als borduren en macramé, weer helemaal terug. Gelukkig ook maar, want hoe leuk is dit project?! Een uitgebreide DIY vind je op Instructables, maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren.

#3 Schommel voor knuffels

Deze leuke DIY staat al tijden op mijn lijstje voor de kinderkamer. Het idee voor deze leuke schommel is zó eenvoudig, maar het fleurt de kamer erg op. Je vindt een stap voor stap beschrijving voor de DIY op Hometalk.

#4 Boeket van takken

Natuurlijk kun je takken ook op allerlei leuke manieren versieren en beschilderen. Een leuk project om mee aan de slag te gaan met de kinderen en de takken kunnen, als ze klaar zijn, zowel op de kinderkamer als in huis ter decoratie worden gebruikt.

#5 Waxinelichthouder

Op het blog Songbird vind je een tutorial om deze waxinelichthouder zelf te maken. Een leuk project om samen met de kinderen te doen en je kunt de houder versieren zoals je zelf wilt. Ook leuk voor de kinderen om op tafel te zetten bij speciale gelegenheden.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

2 gedachten over “5x creatief met natuurlijke materialen: takken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *