lavendel

Dat is pas goed nieuws! #57

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

PostNL bezorgt uitstootvrij

PostNL

Deze week zijn de eerste uitstootvrije bezorgauto’s van PostNL de weg op gegaan. Leeuwarden had de primeur en is de eerste binnenstad waar PostNL post en pakketten uitstootvrij zal bezorgen. De nieuwe bezorgbussen zijn elektrisch en worden voornamelijk gebruikt voor pakketten. De overige post werd altijd al lopend of per fiets bezorgd. De introductie van deze elektrische bestelbussen is onderdeel van de ambitie van PostNL om in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. In de rest van Friesland rijden de auto’s van PostNL al op groengas en de scooters zullen dit jaar nog worden vervangen door elektrische scooters.

Help het ecosysteem in jouw tuin met luizen

Sprinklr Ecotuintje

Je leest en hoort het in steeds meer media: allerlei insecten verdwijnen in rap tempo uit het Nederlandse ecosysteem. Hoog tijd dat daar wat aan gedaan wordt, zowel door bedrijven en overheden als door onszelf. Eén van de manieren waarop jij kan bijdragen aan het behoud van de insectenstand is door een insectvriendelijke tuin te creëren. Dat kan op allerlei manieren, maar Sprinklr en ASN Bank hebben het nu voor iedereen in Nederland heel makkelijk gemaakt om de insecten in hun tuin een plezier te doen met de introductie van hun Ecotuintje. In deze nieuwe plantenset van Sprinklr vind je drie prachtige planten die een feest zijn voor het lokale ecosysteem. In deze set vind je de Artemisia Vulgaris, oftewel de luizenplant. Deze plant, ook wel Bijvoet genoemd, zit vol met luizen die alleen op deze plant willen zitten. Deze luizen trekken diverse insecten aan en zo ontstaan alleen al door deze plant een heel ecosysteem in jouw achtertuin. De prachtige Astilbe en de Slangenkop uit de set zorgen voor de nodige nectar voor de bijen die ongetwijfeld een bezoek zullen brengen aan jouw tuin. Voor meer informatie of om het Ecotuintje te bestellen kun je nu een bezoek brengen aan de website van Sprinklr. En nog een leuke bonus: als je de code AWKWARDDUCKLING gebruikt bij jouw bestelling, ontvang je ook nog eens een extra plant bij jouw bestelling. Wij gaan onze plantjes dit weekend een fijn plekje geven in de tuin en hopen dan nog meer bijtjes, lieveheersbeestjes en andere insecten blij te maken.

SLA Rotterdam

SLA

Het gaat goed met saladebar SLA. De allereerste vestiging van deze saladebar opende in 2013 de deuren en sinds die tijd is het rap gegaan. De saladebar heeft ondertussen al diverse vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Den Haag en vanaf aankomende maand zal ook Rotterdam een vestiging van SLA rijker zijn. De nieuwe vestiging wordt in juli geopend aan de Oude Binnenweg in de stad.

ASOS doet dieronvriendelijke materialen in de ban

kleding

De populaire grote online kledingshop ASOS maakte deze week bekend dat ze vanaf januari 2019 geen dieronvriendelijke materialen als zijde, kasjmier, botten, tanden, schelpen, veren of mohair zullen verkopen in hun webshop. Deze materialen worden vaak op afschuwelijke manieren verkregen van dieren en passen niet bij een duurzame bedrijfsvoering en de missie van ASOS om consumenten bewust te willen maken van de oorsprong van onze kleding. Ik juich dit van harte toe en hoop dat ASOS een voorbeeld is voor veel andere grote en kleine kledingwinkels.

No-waste sapbar in Amsterdam

sinaasappelsap

Juices en smoothies zijn de laatste jaren erg populair en met die populariteit is ook het aantal sapbars in diverse steden enorm toegenomen. Nog een sapbar erbij lijkt dus overkill, maar voor een no-waste sapbar lijkt mij zeker wel ruimte te zijn! Afgelopen week opende in Amsterdam de sapbar Jacob’s Juice de deuren. Hier worden diverse verse sappen gemaakt van ‘lelijke’ groente en fruit die afgewezen zijn. Denk aan kromme komkommers, gek gevormde aardbeien en andere producten die niet aan het schoonheidsideaal voldoen van de winkels. Met hun sapbar proberen ze voedselverspilling tegen te gaan. Het aanbod is sterk seizoensafhankelijk en ze werken met een statiegeldsysteem om de glazen flesjes weer opnieuw te kunnen gebruiken. Goed bezig! Jacob’s Juice is te bezoeken aan de 1e Jacob Campenstraat 34 in Amsterdam.

The Zero Waste Market

zero waste lifestyle

Vandaag vindt de allereerste Zero Waste Market plaats in Amsterdam: een zero waste event bij De Ceuvel. Het event wordt georganiseerd op de 4de verjaardag van De Ceuvel en tijdens de markt hebben bezoekers de gelegenheid om te winkelen bij diverse zero en low waste aanbieders van huishoudproducten, cosmetica, foodproducten, lifestyleproducten, planten en nog veel meer. De markt is op zaterdag 23 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur te bezoek bij De Ceuvel aan de Korte Papaverweg in Amsterdam. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van The Zero Waste Market.

Het bericht over het Ecotuintje is geschreven in samenwerking met Sprinklr. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 3: SprinklrThere are no comments

Add yours