goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #54

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Opening circulair fietspad in Zevenaar

circulair fietspad

Op maandag 28 mei is het allereerste circulaire fietspad in Zevenaar feestelijk geopend. Het fietspad is gemaakt van grasfalt en grasbeton en is onderdeel van een nauwe samenwerking tussen diverse (duurzame) partijen. Het fietspad is een echte mijlpaal voor Zevenaar en de regio en omdat er nog geen naam is bedacht mogen de inwoners van Zevenaar meedenken over de uiteindelijke naam.

Producten van de Vegetarische Slager nu ook bij Dekamarkt

De Vegetarische Slager

Deze week maakte de Vegetarische Slager bekend dat hun producten vanaf nu ook verkrijgbaar zijn bij de 82 filialen van de Dekamarkt. Zo worden de vegetarische producten van de immens populaire Vegetarische Slager steeds beter verkrijgbaar voor iedereen!

Opening van babytheek in Brussel

10x wat te doen met oude handdoeken

Laten we er geen doekjes om winden: baby’s zijn duur. Met de komst van een nieuw gezinslid komt een heleboel kijken en schaffen we massaal een heleboel nieuwe spullen aan (waarvan de helft overbodig blijkt overigens). Heel duur en weinig duurzaam, al deze spullen. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen voor dit bekende probleem. Zo zijn er al kledingbibliotheken voor baby- en kinderkleding en is onlangs de allereerste babytheek geopend in Brussel! De babytheek biedt de gelegenheid om spullen voor de baby en babykamer te lenen in plaats van te kopen. Er zijn vast al meer van dit soort initiatieven, maar naar mijn idee nog nooit zo uitgebreid. Ik hoop natuurlijk dat het snel ook in Nederland wordt opgepikt! Neem zeker eens een kijkje op de website van de Babytheek.

Too Good To Go breidt uit naar Den Haag

Too Good To Go

Een tijd geleden konden jullie op Awkward Duckling kennismaken met Too Good To Go: een nieuw platform dat voedselverspilling tegengaat door consumenten via het platform te verbinden winkels, restaurants en hotels om zo overtollig voedsel tegen gereduceerd tarief te verkopen om verspilling te voorkomen. Het platform werd gelanceerd in Amsterdam, maar de ambitie blijft groot. In de afgelopen weken heeft het platform de diensten al uitgebreid naar Utrecht en Rotterdam en sinds deze week is Too Good To Go ook actief in Den Haag! Neem snel een kijkje op het platform om te zien bij welke aanbieders in Den Haag je overtollige maaltijden en producten kunt kopen.

Lekker naar de BioBoer 2018

lekker naar de bioboer
Tijdens de evenementen van Lekker naar de Boer krijg je de unieke gelegenheid om kennis te maken met de boerenbedrijven in ons land. Je mag een kijkje komen nemen bij diverse bedrijven in Nederland en er worden allerlei leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Dit jaar vindt Lekker naar de BioBoer plaats op 16 en 17 juni en is de editie vooral gericht op kinderen. Samen met de ouders kunnen ze ontdekken wat de biologische boerderij zo bijzonder maakt, maar er is natuurlijk ook volop fruit te plukken, in het hooi te spelen, eieren te rapen, knutselen en te speuren. Meer informatie vind je op de website van Lekker naar de Boer.

SNCKBR Utrecht is geopend

SNCKBR

Er zijn deze week een aantal leuke hotspots in het land geopend. Zo opende de nieuwe vestiging van SNCKBR de deuren in Utrecht. Het moet wel gezegd worden dat het een ‘soft open’ is en dat ze nog volop aan het werk zijn om het concept te perfectioneren, maar je kunt nu al een bezoek brengen aan de allereerste SNCKBR in ons land met een 100% plantaardig menu! Door de ruime opzet is dit restaurant ook het allergrootste vegan restaurant in Europa, dus zeker een bezoek waard toch? Volg de Facebookpagina van SNCKBR Utrecht om op de hoogte te blijven.

Opening Greens in the Park in Den Haag

Greens in the Park

Deze week is in Den Haag het nieuwe horecaconcept Greens in the Park geopend, ook wel Greens genoemd. Deze nieuwe hotspot bestaat uit een biodynamische zorg(moes)tuin en een restaurant waar wordt gekookt met producten uit eigen tuin. In de tuin worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid door de Haagse Stichting Mens en Tuin. Ik vind het heel bijzonder dat er in het hele land steeds meer van dit soort mooie initiatieven ontstaan waar aandacht is voor het welzijn van natuur en mens. Wil je meer weten over deze bijzondere plek? Neem dan een kijkje op de website van Greens in the Park.

Bron foto 2: gemeente Zevenaar
Bron foto 7: SNCKBR
Bron foto 8: Yvette KoedamThere are no comments

Add yours