schelpen

5x creatief met natuurlijke materialen: schelpen

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met schelpen.

#1 Windhanger

Van de gevonden schelpen, en andere strandmaterialen, kun je een leuke windhanger maken samen met de kinderen. Op Pinterest vind je zeker een heleboel inspiratie en op Red Ted Art vind je de DIY voor bovenstaande foto. Een andere mooie windhanger vind je op het blog van ArtsyChicks Rule.

#2 Fotolijstje

Okee, deze DIY is misschien een beetje corny, maar het is een klassieker en leuk om met de kinderen te doen. Nadat ze een fotolijstje hebben versierd kunnen ze hun leukste strandherinnering in het lijstje bewaren en op hun kamer zetten. Het is natuurlijk ook een leuk zelfgemaakt cadeau voor iemand anders, bijvoorbeeld voor moeder- of vaderdag. De DIY voor bovenstaand fotolijstje vind je op The Handy Homemaker.

#3 Sieraden maken

Wil je in vakantiesferen blijven na een bezoek aan het strand? Dan is een armband of ketting gemaakt van de verzamelde schelpen een leuk idee! Ik vind bovenstaande eenvoudige ketting erg leuk, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. De tutorial van bovenstaande ketting vind je op YouTube.

#4 Figuurtjes maken

Als je een flinke verzameling schelpen hebt, dan kun je aan de slag met het maken van allerlei figuurtjes van de schelpen. Je kunt dit zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. De tutorial voor bovenstaande display vind je op Twig and Toadstool, maar als je op Pinterest zoekt op ‘seashell animals craft’ vind je een heleboel leuke ideetjes.

#5 Lichtketting

Ik vind dit idee voor een lichtketting zo ontzettend leuk! Het geeft een zomers sfeertje aan de kamer of de tuin en het is echt heel eenvoudig zelf te maken. Met de tutorial op Martha Stewart maak je het in een handomdraai zelf met slechts wat schelpen, een lichtsnoer en wat lijm.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:There are 4 comments

Add yours

Post a new comment