boekenruil

Awkward Duckling boekenruil

Welkom bij de Awkward Duckling boekenruil. Ben jij, net als ik, gek op lezen en wil je altijd meer weten over duurzaamheid, gezond leven, natuurlijke verzorging en minimalisme? Laten we elkaar dan eens een boek cadeau doen tijdens de boekenruil. De komende tijd wil ik graag een paar boeken die ik met plezier heb gelezen weggeven aan mijn lezers in ruil voor boeken die zij graag weer doorgeven.

Waarom ruilen en niet gratis weggeven of verkopen? Verkopen heb ik in het verleden al heel veel gedaan en ik beleef daar niet heel veel plezier aan. Liever geef ik een boek weg aan iemand die ik er echt blij mee maak en dat heb ik eerder dit jaar dan ook via mijn blog gedaan. Deze boeken, die nu op de lijst staan om te ruilen, vind ik stuk voor de stuk ook de moeite waard en ik zou er heel graag iemand anders blij mee willen maken zonder ze te verkopen. Omdat ik zelf gek ben op lezen en ik een netwerk heb van mensen die, net zoals ik, houden van mooie boeken over duurzaam en gezond leven, dacht ik dat het onderling ruilen van boeken een supergoed idee zou zijn. Zo hoeven we de boeken niet allemaal zelf te kopen en zijn we best duurzaam bezig. Een soort ruilclubje, kun je wel stellen. Ik vind het in elk geval een leuk idee en ik zou het heel leuk vinden als jullie meedoen.

Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Nou, daar heb ik jullie op Instagram voor om raad gevraagd. Er waren best wat mensen enthousiast over en enkelen stelden voor om dit ruilen via Instagram te doen. Nu ben ik echt niet heel Instagram savvy, maar dat vind ik best een goed platform hiervoor. Ik zal dus, naast dit boekenruil artikel op Awkward Duckling, ook op Instagram de boeken in de aanbieding doen. Wie graag een boek wil lezen, kan dit dan aangeven en laten weten waar ze het boek graag voor zouden willen ruilen. Hebben we een match, dan maken we het in orde via de e-mail of PB. Ik wil het ruilen natuurlijk wel zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk houden. Omdat het allemaal boeken betreft die door de brievenbus passen hebben we bij het één-op-één ruilen geen kosten. We betalen allebei alleen de kosten voor verzending en die zijn gelijk bij brievenbuspakjes. Zo hebben we geen gedoe met geld overmaken voor verzending.

Natuurlijk heb ik door de jaren heen al heel wat boeken over groen leven, gezondheid, koken en andere zaken verslonden. Toch heb ik nog wel een heleboel boeken op mijn lijstje staan. Onderaan dit artikel een impressie van de boeken die nog op mijn lijst staan. Heb jij één van deze boeken? Laat het me weten want daar maak je me echt blij mee! Dat betekent natuurlijk niet dat je niet kunt ruilen als je deze boeken niet hebt. Wil je graag voor een ander boek ruilen of heb je iets dat ik écht zou moeten lezen? Laat het dan zeker weten! De mogelijkheden zijn eindeloos want het is tenslotte maar weer een gek project van me.

Boeken die ik kan ruilen:

 • Francesc Miralles & Hector Garcia – Ikigai
 • Robert Bridgeman – Stoppen met vlees
 • Martin van der Gaag – De luxe van genoeg
 • Diet Groothuis – Het grote poetsboek
 • Sustainable Susan – Let’s go green (kleine beschadiging aan binnenzijde kaft)
 • Merel Wildschut & Jamie van Zijl – De Groene Meisjes
 • Daisy Scholte – Koken met restjes is leuk!
 • Marieke Henselmans – Altijd genoeg
 • Eef van Opdorp & Daniëlle Knapen – Geld, gezin & geluk
 • Rachel van de Pol – Rachel van de Pol
 • Lisa Doeland, Naomi Jacobs en Elize de Mul – Onszelf voorbij

Boeken die ik graag zou willen lezen:

 • Hanneke van Veen & Rob van Eeden – Je geld of je leven
 • Sjoukje van de Kolk – Versimpel je leven
 • Ella Luna – Op de tweesprong van moeten en willen
 • Inez van Oord – Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
 • Elizabeth Gilbert – Big magic
 • Greg McKeown – Essentialism
 • Linda Akeson McGurk – There’s no such thing as bad weather
 • Tim Kasser – The high price of materialism
 • Joshua Becker – Clutterfree with kids
 • Cait Flanders – The year of less
 • David Allen – Getting things done
 • Tom Hodgkinson – How to be free
 • Trent Hamm – The simple dollar
 • Joe Dominguez – Your money or your life
 • Bob & Jenna Torres – Vegan freak
 • Amy Dacyczyn – The complete tightwad gazette
 • Todd McGowan – Capitalism and desire
 • Susan Strasser – Waste and want. A social history of trash


There are 3 comments

Add yours
 1. Jessi

  Wat een fijn initiatief! Ik was net van plan een aantal boeken in de boekentil in de buurt te stoppen. Maar dit is ook fijn!

  Ik heb Big Magic voor jou en ik heb wel interesse in de hedendaagse heldendaad. Ik ben momenteel random acts of kindness aan het doen en dit boek past er perfect bij! Ik woon wel in België, ik weet niet of dat erg is? Ik hoor het wel 🙂

 2. Gerard Gerritsen

  Ik doe reeds iets soortgelijks, ik deel boeken gratis met vrienden. Ik beheer slechts het platform waarop ze staan. Mijn vrienden en inmiddels ook vele anderen brengen de boeken in dozen naar me toe en ik zet minstens éénmaal per maand tussen de 40 en 60 boeken online.
  Je kan ze ophalen, maar ze worden ook tegen portokosten naar je opgestuurd ( € 4,10).
  De site http://www.wijdelen.nl
  Er zit geen verdienmodel achter, behalve dat ik gratis lees en velen met mij. Ik hoop zo het lezen te stimuleren.


Post a new comment