groene voedselpioniers

Kijktip: Groene voedselpioniers

Er gebeurt de afgelopen jaren enorm veel op het gebied van duurzaamheid in ons land. De duurzame innovaties in de bouw-, techniek- en vervoersector ontwikkelen zich in rap tempo, maar laten we vooral ook de ontwikkelingen op het gebied van onze voeding niet vergeten. Om alle wereldburgers te kunnen voeden in de toekomst, zal ons huidige voedselsysteem op de schop moeten gaan. Gelukkig zijn er talloze slimme ondernemers en dappere pioniers die zich wagen op nieuw terrein en met passie en kunde zich wijden aan de ontwikkeling van nieuwe technieken, producten en methoden binnen de voedselsector. In de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Groene voedselpioniers’ maken we kennis met enkele van deze gedreven voedselpioniers uit eigen land.

In de Tegenlicht aflevering ‘Groene voedselpioniers’ maken we onder andere kennis met Kharim en Saïdi Pani. Deze twee broers uit Limburg hebben in hun garage een slimme regelkast gebouwd waarmee ze binnenshuis door middel van een app volautomatisch snelgroeiende groenten kunnen kweken. Zo kan er ook lokaal op grote schaal sla en andere bladgroente worden gekweekt. In deze aflevering maken we ook kennis met Rebecca Wiering en Jennifer Breaton. Deze twee vriendinnen hebben in Zeeland achter de Oosterscheldedam de allereerste zeewierboerderij van ons land aangelegd. Daarnaast komen ook vertical farmers John Apesos en Alberto Lopez, marien bioloog Alexander Ebbing, zeewierondernemer Mark Kulsdom en chef-kok Casper Moolhuijzen in deze interessante aflevering aan het woord.

De aflevering ‘Groene voedselpioniers’ van VPRO Tegenlicht wordt op zondag 6 mei om 21.05 uur uitgezonden op NPO2. Voor meer informatie over deze aflevering of over één van de andere interessante afleveringen van Tegenlicht kun je een bezoek brengen aan de website van VPRO Tegenlicht. Hier kun je ook de oude afleveringen terugkijken.

Bron foto: Paul Cohen @ VPROThere are no comments

Add yours