Speeleiland in Zwolle

Speeleiland in Zwolle

Sinds ik aan deze kant van het land woon, ben ik volop in de gelegenheid om alle leuke steden in deze regio te verkennen. Als je in de omgeving van Amsterdam woont, komt dat er toch niet zo snel van. Zo kwam het dat ik tijdens een uitstapje naar Zwolle vorig jaar ontdekte hoe leuk deze stad eigenlijk is! Met een gezellig historisch centrum, leuke terrasjes en diverse kleine leuke winkeltjes is het echt een stad om een hele dag te vertoeven. En elk bezoek ontdek ik weer iets nieuws aan de stad. Zo maakte ik vorige maand tijdens een bezoek kennis met de ontzettend leuke winkel Speeleiland in het centrum. Een waar speelgoed- en spelwalhalla voor kinderen én volwassenen.

Speeleiland in Zwolle

Dat het nog niet zo eenvoudig is om in een reguliere speelgoedwinkel duurzaam speelgoed te vinden, liet ik al merken in mijn artikel over duurzaam winkelen bij Intertoys. Dat is ook precies de reden dat ik over het algemeen niet graag in speelgoedwinkels kom. Voor Speeleiland maak ik echter graag een uitzondering. Wat een prachtige winkel en wat een assortiment!

Speeleiland in Zwolle

De winkel is enorm ruim met een gedeelte voor speelgoed voor kinderen van alle leeftijden en een gedeelte voor spellen en puzzels. Door de winkel heen vind je diverse speeltafels en speelhoekjes voor de kinderen. Een speelgoedwinkel moet tenslotte ook wel een leuke beleving zijn voor de kinderen. Jong en oud kunnen hier zeker hun hart ophalen.

Speeleiland in Zwolle

Waar reguliere speelgoedwinkels vooral lijken te zijn gevuld met plastic speelgoed, is dit bij Speeleiland wel anders. Hier voert houten speelgoed de boventoon bij binnenkomst en is het assortiment verrassend divers. Natuurlijk verkopen ze bij Speeleiland ook de grote gangbare merken en producten. Zo kun je hier ook terecht voor producten van Playmobil, LEGO, VTech of Fisher Price. Wat heet: het aanbod van deze merken is ontzettend uitgebreid en op leuke manier tentoongesteld.

Speeleiland in Zwolle

Maar wat Speeleiland écht bijzonder maakt is het aanbod naast deze gangbare merken die overal verkrijgbaar zijn. In het assortiment van de winkel vind je namelijk ook speelgoed van mooie merken als Haba, Eichhorn, Goki, Jouéco, Kapla, Goula, Schleich, Hapé en Brio. Prachtig houten speelgoed voor alle leeftijden en duurzame merken die garant staan voor jaren plezier.

Speeleiland in Zwolle

In het spel- en puzzelgedeelte van de winkel kijk je als bezoeker ook je ogen uit. Het aanbod aan puzzels is heel uitgebreid. Je vindt hier puzzels van bekende merken als Schmidt, Ravensburger en Jumbo, maar ook ingewikkelde 3D puzzels of logicapuzzels. In het assortiment vind je puzzels van 1000 stukjes, maar ook kleurrijke puzzels in alle vormen en maten voor kinderen. Zo vind ik bijvoorbeeld de puzzels van Djéco en van Haba altijd heel erg leuk en mooi vormgegeven.

Speeleiland in Zwolle

De spreekwoordelijke kers op de taart in deze winkel is voor mij het spelaanbod. Ik heb een enorme zwak voor bordspellen en educatieve (bord)spellen voor kinderen en bij Speeleiland ben je dan echt bij het juiste adres. Naast de klassieke bordspellen vind je hier ook een uitgebreide selectie aan spellen van merken als Haba, 999 Games, Smart Games en Story Factory. Ik ontdekte in deze winkel de ontzettend leuke en uitdagende spellen van Smart Games voor mijn zoon. Hij is relatief snel verveeld van speelgoed en erg slim, wat het vinden van écht leuk speelgoed moeilijk maakt. De spellen van Smart Games zijn de perfecte uitdaging voor hem en het aanbod is zo leuk!

Speeleiland in Zwolle

Je kunt de speelgoedwinkel Speeleiland in Zwolle bezoeken aan de Drietrommeltjessteeg 12-14. Dit is nabij de Pistache Mixstore en Dille & Kamille. De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend. Voor meer informatie over de winkel of om het uitgebreide assortiment te bekijken, kun je een bezoek brengen aan de website van Speeleiland. Mocht je nu niet in de buurt van Zwolle wonen, maar wel graag winkelen in deze fijne speelgoedwinkel? Dan kun je ook online een bestelling plaatsen.

Ook leuk in Zwolle:

2 gedachten over “Speeleiland in Zwolle”

  1. Inderdaad een fantastische winkel waarin mijn dochter (30) en ik (57) ook graag komen. Ze verkopen er ook fantastische leg puzzels, de nieuwe hobby van mijn dochter . Maar we nemen altijd ruim de tijd om de rest van de winkel uitgebreid te bekijken. Echt een winkel waarin je wenst dat je weer kind was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *