Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien in Amsterdam

Ik kom vrij vaak en graag in Amsterdam, zelfs nu ik er niet meer woon. Er valt altijd wat te beleven in de stad en door de enorme hoeveelheid gezellige restaurants en cafés raak je hier nooit uitgeproefd en uitgekeken. Onlangs ontdekte ik dat er in Amsterdam een heuse vestiging van Le Pain Quotidien is te vinden. Nee, niet slechts één, maar heel veel. Ik weet niet hoe ik dit nooit heb opgemerkt, maar ik ben ontzettend blij dat ik dit heb ontdekt. Le Pain Quotidien is namelijk een bakkerij van formaat met heerlijk vers zuurdesembrood, goede koffie en een uitgebreid menu met flink wat vegetarische opties. Mijn eerste bezoek aan deze bakkerij was in Parijs dus er kleven ook flink wat nostalgische gevoelens voor mij aan deze winkel, maar zelfs zonder deze fijne herinneringen kan ik iedereen een bezoek aan deze bakkerij van harte aanraden. Het heerlijke verse brood, de gemoedelijke sfeer en het uitgebreide menu maken dit restaurant zeker een bezoek waard!

Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien, dat staat voor Ons Dagelijks Brood, is een bakkerij en restaurant inéén. De eerste vestiging werd al in 1990 geopend in Brussel door Alain Coumont, een Belgische chef-kok. Sinds die tijd is het hard gegaan met het concept en tegenwoordig heeft Le Pain Quotidien maar liefst meer dan 220 vestigingen wereldwijd in 18 landen. Je kunt bij het restaurant terecht van Frankrijk tot India en van Nederland tot aan Brazilië! In Nederland vind je Le Pain Quotidien alleen in Amsterdam en Amstelveen, maar in Amsterdam heeft de bakkerij dan ook wel acht verschillende vestiging. Ik bracht een bezoek aan de vestiging in de Warmoesstraat.

Le Pain Quotidien

De vestiging in de Warmoesstraat ziet er vanaf buiten bescheiden uit, maar binnen blijken de winkel en het restaurant verrassend ruim te zijn. Je stapt binnen in de gezellige bakkerij, maar aan de linkerzijde bevindt zich het restaurant. Daar kun je plaatsnemen aan één van de houten tafeltjes. In het midden van de ruimte staat de voor Le Pain Quotidien zo kenmerkende gemeenschappelijke tafel: een grote tafel waaraan plaats is voor iedereen en welke het hart vormt van elke vestiging van de bakkerij. De winkel is gevestigd in het voormalig politiebureau Warmoesstraat en veel van de kenmerken van de historie van het pand zie je terug in de inrichting van het restaurant.

Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien is natuurlijk vooral bekend door hun brood. Alain Coumont heeft zelfs een kookboek uitgebracht met daarin heerlijke recepten voor brood, ontbijtjes en allerlei ander lekkers. De bakkerij is in elke vestiging te bezoeken om dit heerlijke brood of allerlei ander lekkers af te halen. Voor het heerlijke zuurdesembrood maken ze gebruik van biologisch steengemalen meel, water, zout en eventueel andere soorten graan en zaden en pitten om een divers assortiment te creëren. De broden krijgen volop de tijd om te rijzen en bevatten geen toevoegingen. In het assortiment vind je het volkoren tarwebrood, een rogge-volkorenbrood, een 5-granenbrood, een baguette en een flûte.

Le Pain Quotidien

In het restaurant kun je plaatsnemen voor een kopje koffie met een gebakje, maar je kunt hier ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, een gezellige lunch of een hapje en drankje tussendoor. Het menu verschilt per locatie, maar je kunt hier onder andere genieten van diverse belegde sandwiches, een croissant of pain au chocolat, diverse eierspecialiteiten, wentelteefjes, warme Belgische wafels, havermout of een heerlijk gebakje. Je kunt natuurlijk ook uitgebreid ontbijten met één van de ontbijtselecties die op het menu staan. Op de drankenkaart staan diverse koffie- en theespecialiteiten, maar ook diverse limonades en sappen.

Le Pain Quotidien

Wil je ook graag een bezoek brengen aan Le Pain Quotidien? Dan kan dat bij de vestiging aan de Warmoesstraat 48-50 of bij één van de andere vestigingen in de Spuistraat, Linnaeusstraat, Johannes Verhulststraat, Beethovenstraat of aan het Gelderlandplein of het Cornelis Troostplein. In Amstelveen vind je het restaurant in het winkelcentrum Stadshart. Voor meer informatie over deze bakkerijen kun je een bezoek brengen aan de website van Le Pain Quotidien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *