hergebruik Pringles bussen

10x wat te doen met lege Pringles bussen

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om lege Pringles bussen op creatieve manieren opnieuw te gebruiken. 

Als er één soort chips in rap tempo aan populariteit heeft gewonnen in ons land, dan is het wel Pringles. Jaren geleden was ik verzot op Pringles, vooral de Hot & Spicy variant. Tegenwoordig eet ik nog maar weinig chips en vaak kies ik dan niet meer voor Pringles. Het is namelijk toch best een flinke verpakking voor die paar chipjes. Onlangs waren we echter toch weer bezweken voor een bus chips. Met het oog op vermindering van afval niet zo’n goed zet, want die bussen kunnen niet gerecycled worden. Gelukkig leverde een zoektocht op internet weer een heleboel DIY ideetjes op met deze bussen zodat ze toch nog worden hergebruikt. Ik deel de 10 leukste ideeën vandaag met jullie.

#1 Wattenschijfjes dispenser

Je weet misschien wel dat ik gek ben op mijn herbruikbare en wasbare wattenschijfjes. Ik kan het iedereen aanraden om deze te gebruiken om zo afval uit te sparen, maar je wilt natuurlijk wel een handig systeem hebben om de wattenschijfjes schoon te houden en te kunnen pakken. Van een bus Pringles kun je heel eenvoudig een dispenser maken waar je de wattenschijfjes in kunt bewaren. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken voor wegwerpwattenschijfjes als je deze gebruikt.

#2 Pastabus

Waarom zou je geld uitgeven aan een pastabus of -pot als je deze heel eenvoudig zelf kunt maken van een lege bus Pringles? Zorg dat je de bus goed schoonmaakt, plak er een leuk papiertje en een label op en je houdt jouw pasta altijd vers.

#3 Cadeauverpakking

Een schoongemaakte Pringles bus fungeert als een perfecte cadeauverpakking voor bijvoorbeeld zelfgemaakte koekjes. Met een leuk papiertje eromheen zie je niets meer van het label en de koekjes blijven gegarandeerd vers.

#4 Speaker

Ik weet nog dat ik vroeger (och, wat klink ik oud nu!) altijd op zoek was naar slimme oplossingen om de muziek uit mijn mp3-speler (jaja, kinders, dat was er toen nog) te versterken. Tegenwoordig hebben we natuurlijk allemaal een smartphone op zak, maar ook dit geluid kan op allerlei slimme manieren versterkt worden. Ideaal voor een middagje in het park of voor in de tuin. Met een simpele lege Pringles bus creëer je een behoorlijk geluid voor wanneer een radio ontbreekt.

#5 Tasjesdispenser

Jullie weten dat ik geen fan ben van plastic tasjes, vooral niet van die dunne die ze op de markt te pas en te onpas weggegeven. Maar mocht je toch nog een aantal van die tasjes hebben liggen, dan adviseer ik je natuurlijk om deze keer op keer weer opnieuw te gebruiken. Om deze op een handige manier op te bergen kun je een Pringles bus gebruiken. De bus tover je in een handomdraai om tot een handige dispenser waar je enorm veel tasjes in kwijt kunt en waar je ze makkelijk weer uit kunt halen wanneer je er één nodig hebt. Kijk hier voor een tutorial.

#6 Knutselen

Natuurlijk kun je met lege Pringles bussen ook heel leuk knutselen met de kinderen. Pinterest staat vol met ideetjes om van lege bussen de leukste auto’s, raketten en kastelen te maken. Neem zeker een kijkje op Pinterest om geïnspireerd te raken.

#7 Opbergen hobbyspullen

Als fervent knutselaar weet ik hoe lastig het kan zijn om goede opbergplekken te vinden voor alle knutselspullen. Zo zijn vooral bollen touw, washi tape rolletjes en linten lastig om op te bergen. Gelukkig kun je met een eenvoudige bus Pringles deze hobbyspullen heel efficiënt opbergen.

#8 Pennenhouder

Het allermakkelijkst is het natuurlijk om de bussen Pringles gewoon te gebruiken als pennenhouder of houder voor andere spulletjes. Maak de bus goed schoon en plak er een leuk papiertje om en het misstaat zeker niet op jouw bureau.

#9 Instrumenten

Een bus Pringles leent zich natuurlijk ook uitstekend voor het maken van een instrument. Vul de bus met bonen, stenen, rijst of ander materiaal en maak het goed dicht. Met wat tape, kleurrijk papier en fantasie maak je er ontzettend leuke shakers van voor de allerkleinsten of je plakt ze vast aan elkaar en creëert zo een mini drumstel voor kleine handjes.

#10 Spaarpot

Een bus Pringles fungeert natuurlijk ook prima als spaarpot. Door een stukje uit de deksel uit te snijden kun je hier eenvoudig het geld inwerpen en je kunt de bus helemaal personaliseren. Door een paar Pringles bussen naast elkaar te plaatsen kun je elke bus een ander spaardoel geven en slim jouw geld verdelen.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment