cornflakes

10x wat te doen met lege cornflakes dozen

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om lege cornflakes dozen op creatieve manieren opnieuw te gebruiken. 

De laatste jaren zijn cornflakes en andere ontbijtgranen steeds populairder geworden in ons land. In Amerika is het al heel lang gewoonte om te ontbijten met ontbijtgranen, maar in Nederland begint de boterham met kaas steeds meer plaats te maken voor een kom melk of yoghurt met ontbijtgranen. Of dit een goede ontwikkeling is, valt te bezien. Veel van de cornflakes in de schappen zijn alles behalve gezond. Vooral de kleurrijke dozen met leuke figuurtjes, speciaal gericht op kinderen, zitten bomvol met suikers. Er zijn zeker wel verantwoorde keuzes te maken hierin, dus lees vooral goed de ingrediëntenlijsten. Als je graag ontbijt met ontbijtgranen dan heb je al snel een flinke verzameling lege cornflakes dozen thuis. Gelukkig kun je hiermee een heleboel leuke dingen maken. Ik tip alvast 10 leuke projecten waar jij, met of zonder de kinderen, mee aan de slag kunt gaan.

#1 Tijdschriftenbak

Met een lege cornflakes doos, een schaar en wat leuk papier kun je in een mum van tijd een handige tijdschriftenbak maken. Ideaal om jouw favoriete tijdschriften te organiseren, maar natuurlijk kun je deze organizers voor nog veel meer in huis gebruiken. Waarom tijdschriftenbakken kopen als je ze ook zelf kunt maken?

#2 Poppenhuis

Van één, of meerdere, dozen cornflakes kun je een ontzettend leuk poppenhuis maken. Met wat leuke craftpapiertjes en wat handigheid tover je zo’n saaie doos om in een ontzettend leuk speelhuis. Zo vind ik dit Peppa Pig speelhuis van Nick Jr. een ontzettend leuk idee!

#3 Postvakjes

Het formaat van de cornflakes dozen is perfect voor het maken van postvakjes. Je kunt zoveel boxen stapelen als je denkt nodig te hebben en met een leuk papiertje eromheen heb je in een handomdraai een handig postsysteem in elkaar gezet. Een tutorial voor bovenstaande DIY vind je op het YouTube-kanaal van Nikki DIY.

#4 Schaduwtheater

Een cornflakes doos leent zich uitstekend voor het maken van een schaduwtheater. Op de website van Mousehouse vind je een ontzettend leuke tutorial voor het maken van een Gruffalo Schaduwtheater, maar je kunt met zo’n schaduwtheater natuurlijk alle kanten op.

#5 Cadeauboxen

Van een eenvoudige cornflakes doos maak je allerlei leuke cadeautasjes en -boxen. Met een leuk papiertje eromheen en wat versieringen pak je allerlei cadeaus op originele wijze in. Zo bespaar je de aanschafkosten van cadeautasjes en deze boxen en tasjes kun je ook keer op keer weer gebruiken om extra duurzaam bezig te zijn.

#6 Notitieboekjes

Van een cornflakes doos en wat blanco papier maak je relatief eenvoudig zelf de leukste notitieboekjes. Op Crème de la Craft vind je een uitgebreide uitleg voor het maken van deze leuke notitieboekjes.

#7 Visitekaartjes

Duurzame Visitekaartjes

Het karton van de dozen van cornflakes leent zich uitstekend voor het maken van je eigen visitekaartjes. Ik heb vorig jaar een stempel laten maken voor mijn visitekaartje en ik gebruik nu het karton van lege verpakkingen voor het knippen van mijn eigen visitekaartjes. Deze bestempel ik en zo maak ik in een handomdraai visitekaartjes van gerecyclede materialen. Ontzettend duurzaam en best origineel!

#8 Lampion

Het lijkt wel of de meeste lampionnen voor Sint Maarten tegenwoordig gekocht worden, maar vroeger maakten we deze gewoon van lege doosjes en ander materiaal dat voorhanden was. Och, wat klink ik oud nu! Anyway, lege conflakes dozen lenen zich uitstekend voor het maken van lampions. Met wat creatief knip- en plakwerk (of helemaal oldschool: een prikpen) en een lichtje in de doos maak je de leukste creaties!

#9 Poppenkast

Een lege doos is ook eenvoudig te transformeren in een leuke kleine poppenkast voor kinderen. Ideaal voor poppenkastshows met kleine vingerpoppetjes!

#10 Lade organizers

Een la wordt in veel huishoudens al snel een rommel met al die kleine frutsels erin. Van een paar cornflakes dozen maak je heel eenvoudig een aantal organizers waarmee je alle spullen in de la eenvoudig kunt sorteren en opruimen. Een voordelige en handige oplossing voor het opruimen in huis.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.There are no comments

Add yours