Dat is pas goed nieuws! #53

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Festival Milkshake gaat vega

festival

Het Milkshake Festival, dat in juli in Amsterdam zal plaatsvinden, zal vanaf de aankomende zevende editie een volledig vegetarisch food aanbod hebben. Dit maakte de organisatie van het festival deze week bekend. Dit nieuwe voornemen is er één uit een reeks verduurzamingsvoornemens. Zo gaat het festival vanaf dit jaar ook over op pin-only in plaats van munten en zullen de foodstands gebruik maken van biologisch afbreekbaar servies. Aan de bar zal gebruik worden gemaakt van herbruikbare bekers met statiegeld die na het festival weer kunnen worden ingeleverd. Zo fijn dat steeds meer festivals zo de focus leggen op duurzaamheid!

Lekker lokaal eten in Zwolle

Zwolse stadslanderijen

De Zwolse Stadslanderijen starten 8 juni met een proef van 14 weken waarin ze wekelijks verse en biologische groente, kaas, zuivel en vlees aanbieden. Deze verspakketten worden wekelijks samengesteld voor leden en zitten boordevol lekker eten uit de eigen regio. Zo fijn om te zien dat er steeds meer van dit soort mooie lokale initiatieven zijn. De proef loopt tot 1 september en belangstellenden kunnen zich via de website van De Zwolse Stadslanderijen tot 29 mei aanmelden.

Nederlands surffestival gaat richting zero waste

surf

In juni vindt het jaarlijkse surffestival Surfana plaats in Bloemendaal. Dit populaire festival trekt jaarlijks enorm veel bezoekers en biedt een divers aanbod aan ontspanning, muziek, kunst en lekker eten. Helaas zorgen dit soort festivals ook doorgaans voor veel afval. De organisatie van Surfana besloot het dit jaar over een andere boeg te gooien en te streven naar de organisatie van een festival dat uiteindelijk volledig zero waste is. Duurzaamheid en good vibes gaan namelijk hand in hand. Het festival zal proberen zoveel mogelijk afval te creëren en zoveel mogelijk te recyclen. Er zal op het terrein geen single-use plastic meer worden gebruikt; de borden worden gemaakt van afbreekbaar materiaal en de bekers zijn weer in te leveren bij de bar. Zelfs de versiering zal opnieuw worden gebruikt. Elk jaar zal het festival nieuwe stappen zetten richting minder afval om uiteindelijk een zero waste festival te zijn.

Nieuw geopend: De Kas van KAAT

moestuin Hof van Twello

In Zwolle wordt dit weekend De Kas van KAAT geopend: een biologische kwekerij, winkel en keuken waar bezoekers kunnen genieten van eigen verbouwde producten en waar je kunt wandelen door het park. Op de locatie werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij zullen de Stadslanderijen helpen met het inpakken en verwerken van de biologische producten. De Kas van KAAT is tevens één van de afhaalpunten van de Zwolse Stadslanderijen. Deze nieuwe locatie ziet er fantastisch uit en ik zal dan ook zeker snel een bezoek brengen aan De Kas van KAAT. Neem eens een kijkje op de website van De Kas van Kaat voor meer informatie of bezoek de locatie aan de Herfterlaan 2-a in Zwolle.

Bron foto 2: Erik Franssen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *