festival

Dat is pas goed nieuws! #52

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De kwaliteit van leven in Nederland

Nederland Kantelt

Het CBS presenteerde deze week voor het eerst een rapport over de brede welvaart in Nederland. In plaats van alleen te kijken naar het bruto binnenlands product als maatstaf voor onze welvaart, is deze editie gekeken naar veel meer factoren die van invloed zijn op onze welvaart. Deze Monitor Brede Welvaart kijkt niet alleen naar de omvang van de economische groei, maar brengt ook de kwaliteit van leven in kaart. Niet alleen voor de mensen in het hier en nu trouwens. In deze monitor wordt ook gekeken naar de invloed van onze welvaart en consumptie op andere landen en de toekomst. Wat een fantastische ontwikkeling! Het werd hoog tijd dat we voorbij die beperkte visie van welvaart gingen en eens een blik wierpen op de kwaliteit van leven en de impact van onze huidige maatschappij. Zoals Jan-Pieter Smits van het CBS stelt, gaat het bij brede welvaart vooral om een rechtvaardige verdeling: “Zowel door de tijd heen, tussen ons en toekomstige generaties en tussen de rijke westerse wereld en de ontwikkelingslanden.” In het onderzoek zijn meer dan 100 indicatoren meegenomen binnen thema’s zoals inkomen, onderwijs, wonen, sociaal kapitaal, arbeid, gezondheid en veiligheid. Natuurlijk zijn de bevindingen niet in één alinea te bevatten, dus raad ik iedereen aan om zelf het artikel of de monitor te bekijken. Het volledige verslag is hier te lezen.

Make the World Great Again Festival

Café de Ceuvel

Op 26 mei vindt het Make The World Great Again Festival plaats. Vorig jaar werd dit festival voor de eerste keer georganiseerd met het doel een heleboel gelijkgestemden samen te brengen, te inspireren en tot nadenken aan te zetten en natuurlijk een feestje vieren. Ook dit jaar zullen de bezoekers door middel van diverse workshops, lezingen en presentaties worden geïnspireerd tot positieve acties, zoals het overstappen van bank of energieleverancier, een maand geen vlees te eten of een zomer lang geen vliegreis te maken. Ik vind het een fantastisch festival dat zeker meer aandacht verdient! De informatie over het festival vind je op de Facebookpagina van het event.

SUE opent tweede vestiging in Rotterdam

SUE Store

Goed nieuws voor de liefhebbers van de lekkernijen van SUE: de winkel opent namelijk een tweede locatie! Na een uitbreiding van hun eerste vestiging vorig jaar, is deze week de SUE Bakery worden geopend aan de Goudsesingel 330-A in Rotterdam. Hier kun je terecht voor het afhalen van al hun lekkere bites en hapjes, maar je kunt er ook plaatsnemen voor een hapje en drankje. Woon je niet in de buurt? Dan kun je ook terecht bij één van de 75 verkooppunten in binnen- en buitenland voor het ‘zoet zonder suiker’ assortiment van SUE.

De bezitloze economie rukt op

wasmachine

Natuurlijk weten wij groendoeners het al langer, maar deze week was het ook in de Volkskrant te lezen: de bezitloze economie rukt op. In het artikel wordt volop aandacht besteed aan de groeiende populariteit van het huren/leasen van producten in plaats van het te bezitten. Natuurlijk behelst de bezitloze economie nog veel meer dan alleen leasen, maar in dit artikel ligt de nadruk op de grote groep voornamelijk twintigers die de vele voordelen zien van het (tijdelijk) leasen en het afnemen van een abonnement op producten. In het artikel vind je bovendien een paar handige tips voor bedrijven die mogelijkheden tot het leasen van producten aanbieden.

Bron foto 3: https://www.facebook.com/events/419085418424637/There are no comments

Add yours