goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #51

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Albert Heijn wil plastic groente- en fruitzakjes bannen uit winkels

groente

Alhoewel steeds meer mensen hun eigen tas meenemen naar de supermarkt, gaat er toch nog flink wat plastic doorheen in zo’n winkel. Op de groente en fruitafdeling kun je naar hartenlust van die plastic lussentasjes pakken voor al jouw groente en fruit. Zo zonde, want na een enkel gebruik belanden deze tasjes vaak direct bij het afval. Dat moet anders en daar is Albert Heijn het mee eens. Deze week maakte de winkelketen bekend dat ze willen stoppen met het verstrekken van deze lussentassen. Vanaf deze zomer begint Albert Heijn met een pilot in 10 vestigingen om te onderzoeken wat de beste alternatieven zijn voor deze plastic zakjes. Ik stem voor de verkoop van herbruikbare zakjes in alle winkels.

Europese Commissie wil een verbod op wegwerpplastic

wattenstaafjes

Nog meer positief plasticvrij nieuws. Deze week werd bekend dat de Europese Commissie een verbod wil op wegwerpplastic. Het plan van de commissie wordt pas op 23 mei gepresenteerd, maar is al uitgelekt. Het plan is gericht op het aanpakken van single use plastics, zoals rietjes, schoonmaakdoekjes, voedselverpakkingen en wattenstaafjes. Door een verbod op deze plastic producten en een impuls voor duurzamere alternatieven wordt er een grote stap gezet naar minder plastic afval. Ik ben heel benieuwd naar het plan!

Opening Buurderij Zuidas

Boeren en Buren

Deze week is Buurderij Zuidas geopend: een wekelijkse ‘markt’ waar lokale aanbieders en consumenten samenkomen. Leden van deze buurderij kunnen gedurende de week hun verse producten online bestellen bij de boeren en aanbieders uit de regio en elke dinsdag kunnen ze hun bestelling afhalen bij Buurderij Zuidas. Zo is iedereen in de gelegenheid om vers en lokaal te eten en kennis te maken met lokale boeren zonder hiervoor alle boerderijen zelf te bezoeken. Dit initiatief van Boeren & Buren is trouwens niet alleen in Amsterdam actief, je kunt ook gratis lid worden van buurderijen in onder andere Alkmaar, Leiden, Den Haag, Assen, Helmond of Utrecht.

Bron foto: Buurderij ZuidasThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge