goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #50

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Gratis treintickets voor 18-jarigen

trein

De Europese Commissie is een project gestart waarbij 20.000 tot 30.000 18-jarigen uit Europa een gratis Interrail-kaart krijgen om Europa te ontdekken. Ze kunnen met dit ticket vier weken lang gratis reizen door 4 EU-landen. Als het project een succes is, kan het budget worden verhoogd en kunnen nog meer jongeren gebruik maken van dit aanbod. Jongeren kunnen in aanmerking komen voor het ticket door zich in te schrijven via www.youdiscover.eu. Deze aanmelding kan alleen of in groepen van maximaal 5 jongeren. In deze eerste ronde selecteert een jury maar liefst 15.000 jongeren. In de herfst volgt een nieuwe ronde. Ik vind het een mooi initiatief om de horizon van veel jongeren te verbreden!

Den Helder start Tiny House wijk

tiny house

Er was al langer een concept, maar nu is het concept werkelijkheid geworden: Den Helder krijgt zijn eigen tiny house wijk. In 2016 werd voor het eerst gepeild of er interesse was in zo’n wijk in de stad en de animo bleek er zeker te zijn. Voor het project werkt Woningstichting Den Helder nauw samen met de gemeente. Het betreft hier een permanent woonplaats voor 35 tiny houses in de Falgatuinen. In juni wordt er, na afronden van het bestemmingsplan, begonnen met de bouw en naast tiny houses voor permanente bewoning zal de gemeente ook twee tiny houses plaatsen die verhuurd worden voor geïnteresseerden die eens willen ervaren hoe zo’n tiny house nu voelt.

Too Good To Go breidt nog verder uit

Too Good To Go

Enkele weken geleden konden jullie op Awkward Duckling kennismaken met Too Good To Go: een nieuw platform dat voedselverspilling tegengaat door consumenten via het platform te verbinden winkels, restaurants en hotels om zo overtollig voedsel tegen gereduceerd tarief te verkopen om verspilling te voorkomen. Het platform werd gelanceerd in Amsterdam, maar de ambitie is groot. Twee weken geleden werd het platform al uitgebreid naar Utrecht en deze week werd bekend gemaakt dat Too Good To Go nu ook in Rotterdam actief is. Je kunt via het platform al maaltijden in Rotterdam redden bij Jordy’s Bakery, Spirit Restaurant en Pure Juice.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *