Fete de la nature

Fête de la Nature

Ik geniet altijd heel erg van deze tijd van het jaar. Alles begint weer te groeien en bloeien en er valt zoveel te zien en te beleven tijdens een simpele wandeling buiten. Het Fête de la Nature wil juist deze eenvoudige schoonheid van de natuur benadrukken en zoveel mogelijk mensen hiermee kennis laten maken. Fête de la Nature is het grootste grassroots festival in Nederland en bestaat uit evenementen die door iedereen georganiseerd kunnen worden en waar iedereen aan kan deelnemen. In het laatste weekend van deze maand vindt Fête de la Nature weer plaats en kun je in het hele land deelnemen aan diverse activiteiten om zo op een leuke en laagdrempelige manier in contact te komen met de natuur in al haar diversiteit.

Omdat Fête de la Nature een grassroots festival is, is het festival afhankelijk van de initiatieven van de gemeenschap. Het festival prikt de datum en zorgt voor de naamsbekendheid, maar de activiteiten zijn afhankelijk van organisaties en individuen door het hele land. Hierdoor is het festival enorm divers en uitgebreid en biedt het voor alle liefhebbers van de natuur, jong en oud, wat wils. Leer bijvoorbeeld meer over natuurfotografie of wandel een stuk over de prachtige route van het Pelgrimspad dat van Amsterdam naar Santiago de Compostella loopt. Neem deel aan een rondleiding door een natuurtuin of ga op vroege vogelwandeling. Bezoek het rabarberoogstfeest of ga mee op haiku-safari. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit jaar vindt Fête de la Nature plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. Via de website van Fête de la Nature vind je meer informatie over het festival en kun je een overzicht van alle activiteiten in ons land raadplegen. Je kunt hier ook jouw eigen activiteit toevoegen als je iets leuks organiseert. De website heeft ook een heel handig programmaboekje waar je gebruik van kunt maken. Je kunt de activiteiten die jij graag wilt bezoeken hierin bewaren zodat je geen enkele activiteit hoeft te missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *