veldbloemen

5x creatief met natuurlijke materialen: bloemen

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met bloemen. 

#1 Droogbloemen

Waarschijnlijk het meest bekende knutselproject met bloemen: droogbloemen. Je hebt er bijna niets voor nodig. Met een bloemenpers (of een zwaar boek), wat keukenpapier, een paar mooie bloemen en flink wat geduld, maak je heel eenvoudig droogbloemen. Deze kun je vervolgens voor allerlei projecten gebruiken. Je kunt er je eigen planten- en bloemengids mee maken, een herbarium, maar ook bovenstaande mooie lijst van Lily Ardor. Dit idee kun je op allerlei manieren uitwerken, zo laat ook Culture ‘n’ Lifestyle zien.

#2 Bloemenjurken

Met een paar mooie bloemen en creatief werken met perspectief (forced perspective) kun je met een camera deze ontzettend leuke foto’s maken. Je leest er meer over op het blog van The Captured Bliss, maar ook op Instagram komen dit soort creatieve kiekjes regelmatig voorbij. Aanraders om te volgen zijn sowieso Naz Helms en All That Is She, maar als je op Instagram zoekt op #forcedperspective vind je volop inspiratie om zelf aan de slag te gaan met dit soort ideeën.

#3 Gezichten maken met bloemen

Een tijd geleden stuitte ik op deze prachtige kunstwerken op Instagram. Kun je geloven dat dit allemaal is gemaakt van natuurlijke materialen? Op Instagram kun je Sister Golden Shop volgen voor de mooiste bloemenportretten, maar natuurlijk kun je het ook, in vereenvoudigde versie, zelf doen, met of zonder kinderen. Op Hello Wonderful vind je een leuke DIY om met kinderen te doen en ook op Mer Mag vind je leuke ideeën.

#4 Fotocollage met bloemen

Dit idee vind ik zo leuk! Met een verzameling bladeren en bloemen en een leuke foto kun je deze ontzettend leuke collages maken. Deze ideeën vind je op Petit and Small, maar als je op Pinterest zoekt vind je gegarandeerd nog veel meer leuke ideetjes.

#5 Stempelen met bloemen

Met bloemen kun je natuurlijk ook lekker kliederen met verf. Elke bloem geeft weer een ander patroon en voor stempelen en verven samen met kinderen is dit ontzettend leuk. De uitgebreide DIY vind je op The Cozy Red Cottage.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *