positiviteit

De 5 beste apps voor een dosis positiviteit

Alweer een flink aantal maanden geleden deelde ik mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dit jaar had ik besloten om zelfzorg een échte prioriteit te maken. Niet gewoon roepen om meer rust te nemen en meer tot mezelf te komen, maar het ook echt doen. Nu gaat dit proces natuurlijk met vallen en opstaan. Ik trap nog veel te vaak in dezelfde valkuilen, neem nog steeds teveel hooi op mijn vork en ik blijf natuurlijk een piekeraar met de neiging om dingen soms iets te pessimistisch in te zien. Toch gaat het steeds iets beter en probeer ik mijn goede voornemens ook in mei gewoon vol te houden. Om dit te doen, maak ik gebruik van diverse handige apps. Deze apps helpen mij dagelijks herinneren aan deze voornemens en maken het gewoon makkelijker om beter voor mijzelf te zorgen. Eerder deelde ik al mijn 5 favoriete apps voor meditatie en mindfulness en mijn 5 favoriete apps voor organisatie. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met mijn 5 favoriete apps voor een beetje positiviteit.

Happify

positiviteit

Wellicht de meest bekende en uitgebreide app voor positiviteit is Happify. Deze app biedt veel mogelijkheden om te werken aan een meer positieve levenshouding met diverse spellen en functies. Zo kun je op speelse wijze negatieve patronen doorbreken en werken aan bijvoorbeeld meer dankbaarheid, mindfulness, rust en veerkracht. Na het beantwoorden van enkele vragen en het aanmaken van een account kun je kiezen voor een specifieke ‘track’. Zo werk je gericht aan vaardigheden die wel wat aandacht verdienen. Je krijgt dagelijks een paar oefeningen om te werken aan specifieke vaardigheden binnen deze track. Daarnaast kun je een vragenlijst invullen waarmee je jouw sterkste eigenschappen kunt ontdekken. De functies in de app zijn ontwikkeld op basis van actuele wetenschappelijke kennis en bewezen effectief gebleken. Daarnaast ontvang je in de app dagelijks een dosis positief nieuws voor een extra oppepper. Meer informatie over de app vind je op de website van Happify. De app is gratis te downloaden in de App Store of bij Google Play. Hiermee krijg je toegang tot een gedeelte van de functies van de app. Je kunt ook upgraden naar Happify Plus voor een bedrag vanaf $ 5,95 per maand. Hiermee krijg je toegang tot meer tracks en meer content.

Bliss Gratitude Journal

dankbaarheid

In de (positieve) psychologie komt men er steeds meer achter dat dankbaarheid een belangrijke eigenschap en vaardigheid is voor een gelukkig leven. Om meer stil te staan bij al het moois in het leven en meer aandacht te schenken aan het ontwikkelen van de positieve aspecten, loont het om dagelijks een moment van dankbaarheid in te lassen voor wat er juist wél goed is gegaan die dag. Daar kun je een dagboek voor bijhouden, maar een gratitude journal app is hiervoor natuurlijk nog handiger. Eén van de meest populaire apps is Bliss: een gratitude journal met een heleboel extra functies. Natuurlijk heb je dagelijks de mogelijkheid om een persoonlijk dankbaarheidsdagboek bij te houden, maar er is meer. Zo maak je kennis met diverse technieken om meer dankbaarheid te ontwikkelen en kun je diverse oefeningen doen in de app. Bliss is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

SuperBetter

positiviteit

De app SuperBetter is gericht op het ontwikkelen van veerkracht zodat je gemotiveerd en optimistisch in het leven staat, zelfs wanneer je wordt geconfronteerd met tegenslagen. Door middel van een speelse opzet werk je aan fysieke, mentale, emotionele en sociale veerkracht met een specifieke nadruk op één focus. Daarna kun je kiezen voor het samenstellen van jouw eigen ‘pack’ of het kiezen van een kant en klare ‘pack’, compleet met ‘quests’ en ‘power ups’. Het is echt net een computerspel! De kleine oefeningen geven je ‘resilience points’ en je werkt je via levels door jouw ‘pack’ heen. Via het platform geeft de oprichtster van SuperBetter middels video’s uitleg bij de oefeningen en bij het werken aan veerkracht. De app van SuperBetter is echt ontzettend leuk en gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

My Affirmations

positiviteit

De app van My Affirmations werkt heel eenvoudig, maar wel effectief. Door middel van het instellen van positieve affirmaties ontvang je op regelmatige basis via jouw telefoon positieve boodschappen om jezelf te sterken, je zelfvertrouwen te vergroten en je te herinneren aan de waarden die belangrijk zijn voor jou. Hierbij kun je kiezen voor quotes en affirmaties uit het aanbod van de app, maar je kunt ze ook zelf kiezen. Door deze regelmatige herinneringen werk je toe naar een positiever leven met meer liefde voor jezelf en voor anderen. Je kunt meer lezen over deze handige app op de website van My Affirmations of de app gratis downloaden via Google Play.

365 Gratitude

goed nieuws

Zoals ik al eerder aangaf, zijn er diverse gratitude journals in de App Store en in Google Play te vinden. Een andere fijne app is 365 Gratitude. Naast een dankbaarheidsdagboek heeft deze app nog veel meer functies. Zo wordt er dagelijks een inspirerende quote gedeeld, kun je jouw vooruitgang bijhouden en diverse oefeningen en trainingen doen om dankbaarheid te ontwikkelen. Zo werk je aan het ontwikkelen van vaardigheden zoals omdenken en ga je aan de slag met het schrijven van brieven en het maken van dankbaarheidslijstjes. Er vallen diverse awards en bonussen te verdienen als je regelmatig oefent met de app. Je kunt meer informatie vinden op de website van 365 Gratitude en de app downloaden in de App Store of via Google Play.There are no comments

Add yours