Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS in Rotterdam

Onlangs was ik een dag in Rotterdam om aanwezig te zijn bij de Meatless Meet-Up XL in BlueCity. Natuurlijk liet ik deze kans niet onbenut om een bezoek te brengen aan een paar andere leuke hotspots in de stad. Zo vaak ben ik tenslotte niet meer in de Randstad tegenwoordig. Eén van de hotspots die al een hele tijd op mijn lijstje stond was Uit Je Eigen Stad. Met een heuse stadsboerderij, een Uit Je Eigen Stadsmarkt en sinds vorig jaar ook een restaurant op Rotterdam Centraal is Uit Je Eigen Stad echt een begrip in de regio en absoluut een bezoek waard als je houdt van lokale en ambachtelijke producten.

Uit Je Eigen Stad CS

Mijn allereerste bezoek aan Uit Je Eigen Stad was aan het restaurant aan het Proveniersplein op het station. Het is even zoeken want het restaurant is gevestigd aan de kant van het station waar je juist niet richting centrum loopt en ligt net op de hoek, buiten het zicht. Eenmaal binnen is het wel echt direct een oase van rust op het toch wel drukke station van Rotterdam. Op de achtergrond speelt muziek, mensen zijn rustig in gesprek en her en der zijn mensen op hun laptop aan het werk. Een ideale plek dus om te genieten van iets lekkers of rustig aan het werk te gaan.

Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS is tot stand gekomen na een succesvolle crowdfunding in 2016. Nadat ze het beoogde bedrag bij elkaar hadden verzameld, zijn ze aan de slag gegaan om de oude supermarkt bij het station te transformeren tot een waardige tweede vestiging van Uit Je Eigen Stad. Alhoewel ik de stadsboerderij nog niet heb bezocht, vind ik het concept en de vibe van het restaurant heel geslaagd. Het restaurant is enorm gezellig vormgegeven met veel groen, gezellige zithoeken en veel tafeltjes en een bar aan het raam. Je hebt fijn uitzicht op buiten, maar zit niet middenin de drukte van het station. Achterin de zaak vind je een grot bar waar je het menu kunt zien en kunt bestellen; aan de tafel de bestelling opnemen doen ze niet. Normaliter ben ik hier niet zo fan van, maar op zich is het op deze locatie wel begrijpelijk. Het is tenslotte een stationsrestaurant waar mensen ook komen om maaltijden en drankjes mee te nemen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor het winkelen voor diverse lokale producten. In de hoek van de zaak vind je een speciaal schap waar allerlei lokale producten te koop zijn.

Uit Je Eigen Stad CS

Je kunt bij Uit Je Eigen Stad CS terecht voor een ontbijt, lunch of hapje tussendoor. Omdat het restaurant geopend is van ‘s ochtends vroeg tot begin van de avond is het menu hierop aangepast en natuurlijk ingesteld op reizigers. Er staan diverse salades, soep, boerenboterhammen en gebakjes op het menu en natuurlijk kun je hier ook gewoon plaatsnemen voor een kop koffie of een ander drankje. De gerechten worden gemaakt met ingrediënten van ambachtelijke en lokale komaf. Zo worden de boerenboterhammen en tosti’s gemaakt met Rotterdamsche Oude Kaas en brood van de Bakkerswerkplaats. Er wordt gebruik gemaakt van seizoensgroente en -fruit en het menu wisselt ook per seizoen. De heerlijke koffie die hier wordt geserveerd is afkomstig van Giraffe, de vruchtensap van De Buytenhof en de melk van Brandwijk.

Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS is gevestigd aan het Proveniersplein 24-A in Rotterdam. Het restaurant is 7 dagen per week geopend van ‘s ochtends vroeg tot 18.00 uur (in het weekend tot 17.00 uur). Neem vooral ook een kijkje op de website van Uit Je Eigen Stad voor meer informatie over dit mooie initiatief. Natuurlijk staat een bezoek aan de stadsboerderij nog steeds hoog op mijn lijstje, maar deze ligt helaas vaak niet op de route en zal moeten worden uitgesteld tot een volgend bezoek aan deze mooie stad.

Ook leuk in Rotterdam:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *