Too Good To Go

Too Good To Go

Er zijn door de jaren heen al flink wat stappen gezet om voedselverspilling te verminderen en diverse platformen opgericht om dit toegankelijker te maken en te bemiddelen tussen consument en aanbieder. Zo is er onder andere ResQ, Restoranto en Get Chef’s om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan en te bemiddelen tussen restaurant en consument. Andere initiatieven zoals Kromkommer, Instock en Verspilling is Verrukkelijk zetten zich juist in voor het tegengaan van verspilling bij de producenten en winkels. Zij maken bijvoorbeeld van overschotten de lekkerste producten en maaltijden. Kortom: er is volop aandacht voor voedselverspilling en zowel bij producent als bij consument wordt er veel gedaan om voedselverspilling tegen te gaan. Toch is er nog volop winst te boeken want wereldwijd wordt nog steeds een derde van al het voedsel verspild en er zijn nog steeds veel winkels en horecagelegenheden die hun overschotten niet kwijt kunnen. Daarom is het platform Too Good To Go dit jaar in Nederland geïntroduceerd. De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels om zo overtollig voedsel tegen gereduceerd tarief te verkopen om verspilling te voorkomen.

Too Good To Go is in 2015 gelanceerd in Denemarken en is sinds die tijd in rap tempo uitgegroeid tot ‘s werelds grootste app tegen voedselverspilling. De app is al in gebruik in Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, België en nu ook Nederland. De app is in januari 2018 gelanceerd in Amsterdam met 25 verschillende locaties in het aanbod. Dit aantal is ondertussen al ruim verdubbeld naar 50 locaties en het aanbod breidt nog dagelijks uit. Zo zijn bekende en populaire horecagelegenheden als het Vlaamsch Boordhuys, Le Pain Quotidien, De Bakkerswinkel, Landmarkt en STACH al aangesloten bij het platform. De consumenten kunnen met hun bestelling via het platform hun steentje bijdragen om voedselverspilling te voorkomen en tegen een gereduceerd tarief genieten van allerlei lekkers. De aanbieders kunnen hun producten, die anders verspild zouden worden, alsnog verkopen en verhogen hiermee hun omzet en verlagen hun verspilling. Door de gebruikers van het platform zijn al meer dan 1500 maaltijden gered van de verspilling. Het platform is nu alleen nog in Amsterdam actief, maar heeft plannen om op korte termijn uit te breiden naar Rotterdam en Utrecht.

De app van Too Good To Go is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. In de app kun je zien wat jouw favoriete horecagelegenheden aanbieden tegen een gereduceerd tarief, maar je kunt ook een Magic Box bestellen met heerlijk eten en drinken van lokale winkels en restaurants met fikse korting. Deze box wordt samengesteld met wat er overblijft bij de diverse gelegenheden en is dus altijd een verrassing. Jouw favoriete producten bestel en betaal je eenvoudig via de app. Voor meer informatie over dit mooie platform kun je een bezoek brengen aan de website van Too Good To Go.

Bron foto: Too Good To Go

2 gedachten over “Too Good To Go”

    1. Wat tof om te horen. Ik hoop voor jou ook dat ze snel naar Utrecht komen. Hier in de regio Deventer zijn er helaas maar weinig van dat soort initiatieven, dus ik hoop dat het zo’n succes wordt, dat het landelijk actief gaat worden :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *