Stan & CO.

Stan & CO. in Utrecht

De laatste jaren vind ik het steeds leuker om een dagje naar Utrecht te gaan. Waar een dagje Utrecht voor mij vroeger een deprimerende wandeling door Hoog Catharijne en een bezoek aan de Jaarbeurs betekende, vind ik tegenwoordig de binnenstad ontzettend gezellig en zelfs Hoog Catharijne er enorm op vooruitgegaan met de jaren. Eén van mijn favoriete adressen in Utrecht is echter al jaren onveranderd en dat is Stan & CO. Dit restaurant en café aan de Ganzenmarkt in het centrum is een ontzettend fijne plek voor een gezellig drankje, maar je kunt er ook echt heerlijk eten op elk moment van de dag.

Stan & CO.

Stan & CO. ligt middenin het gezellige centrum van Utrecht en is daarom een ideaal adresje voor een hapje en drankje tijdens een bezoek aan deze stad. Aan de buitenkant oogt de zaak al heel gezellig en vind je een bescheiden terras, maar van binnen is het restaurant een grote verrassing. Stan & CO. is namelijk veel groter dan je op het oog zou verwachten, maar het restaurant weet toch een knusse en gezellige sfeer te behouden. Achterin het restaurant vind je een heleboel tafeltjes om aan plaats te nemen, maar door het hele restaurant zijn ook diverse gezellige zithoekjes en banken geplaatst. Natuurlijk kun je ook plaatsnemen aan de grote bar middenin het restaurant.

Het menu van Stan & CO. is heel all-round en biedt voor ieder wat wils. Zo vind je diverse sandwiches, gebakjes, soepen, salades en kleine gerechten op de kaart, maar ook diverse hoofdgerechten voor een smakelijk diner. De grote trots van het restaurant is de Josper Grill: een houtskool gestookte oven waarin ze diverse gerechten bereiden. Natuurlijk bakken ze de nodige steaks, ribeyes en zeebaarsen op de grill, maar ook vegetariërs kunnen genieten van lekkers uit deze grill door de Jambalaya (bataat, prei, knol, spinazie) of de gnocchi (paddenstoelen, truffel, parmezaan) te bestellen. Sowieso kun je als vegetariër prima terecht bij Stan & CO. Zo bestel je hier bijvoorbeeld de heerlijke green shakshuka, croque hallloumi, nacho, portobelloburger of veggie wings. Als vegan wordt het wel wat lastiger, maar je kunt bij de chefs van Stan & CO. aangeven dat je een specifiek dieet hebt en dan kunnen ze daar rekening mee houden. De wijn- en drankenkaart van Stan & CO. is trouwens ook enorm uitgebreid. Ideaal voor een middagje of avondje borrelen!

Stan & CO.

Je vindt Stan & CO. in Utrecht aan de Ganzenmarkt 16-A in Utrecht, middenin het centrum van de stad. Stan & CO. is elke dag van de week geopend van ‘s ochtends tot in de late uurtjes. Voor meer informatie over deze leuke hotspot of om de uitgebreide menu- en drankenkaart te bekijken, kun je een bezoek brengen aan de website van Stan & CO. Je vindt Stan & CO. ook in Arnhem. Daar hebben zij een restaurant aan het Willemsplein 46. Binnenkort openen ze een derde vestiging in Zeist. De verwachting is dat deze vestiging in juni 2018 de deuren zal openen.

Ook leuk in Utrecht:There are no comments

Add yours