Kom in de Kas 2018

Op 7 en 8 april kunnen geïnteresseerden weer een kijkje komen nemen in de kassen van Nederland tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas. Op deze dagen openen diverse bedrijven uit de glastuinbouwsector de deuren om bezoekers te informeren over hun branche en hun producten. Wat groeit en bloeit er in die kassen? Welke nieuwste technologische ontwikkelingen worden er gebruikt? Hoe worden insecten ingezet als gewasbescherming? De antwoorden op deze, en nog veel meer, vragen leer je tijdens Kom in de Kas.

Kom in de Kas 2017

De glastuinbouw is een grote sector in ons land en erg belangrijk voor onze voedselvoorziening het hele jaar door. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de glastuinbouw één van de meest efficiënte, innovatieve en duurzame sectoren van ons land. De ontwikkelingen hier gaan razendsnel en alhoewel deze grote kassen wellicht niet voldoen aan het romantische beeld van landbouw dat we graag hebben, is het telen van gewassen in kassen wel heel duurzaam en efficiënt. Veel fruit en groente zou in ons land en ons klimaat niet geteeld kunnen worden zonder deze kassen en we weten dat het importeren van groente en fruit ook niet duurzaam te noemen is. In deze kassen is het mogelijk om met minimale verspilling en minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen een optimale oogst voort te brengen. Neem vooral op 7 en 8 april zelf een kijkje in de kassen en maak kennis met alles wat er groeit en bloeit achter glas in ons land. Kom in de Kas vindt jaarlijks plaats in ons land en dit jaar wordt het evenement voor de 41ste keer georganiseerd. Maar liefst 200 kwekers openen hun deuren voor het publiek en organiseren rondleidingen en diverse activiteiten voor jong en oud. Met de speciale Kom in de Kas app kunnen de kinderen bovendien op zoek naar de helden van de
kas tijdens een virtuele speurtocht.

Kom in de Kas 2017

Kom in de Kas vindt plaats op 7 en 8 april bij 200 telers door het hele land. Op de website van Kom in de Kas kun je precies zien welke telers deelnemen aan het evenement en hun deuren openen op deze dagen. Je vindt hier ook een overzicht van de activiteiten die speciaal voor dit themaweekend worden georganiseerd voor jong en oud.

Bron foto’s: https://www.komindekas.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *