Jij Maakt de Stad

Jij Maakt De Stad

Woon jij in (de omgeving van) Amsterdam en wil je graag jouw steentje bijdragen aan een gezondere en duurzamere stad? Ga dan op donderdag 12 april naar het event Jij Maakt De Stad. Tijdens deze thema avond in The Student Hotel maak je kennis met allerlei leuke duurzame initiatieven uit de regio en kun je deelnemen aan diverse workshops. Je leert hoe duurzaam Amsterdam op dit moment al is en wat jij kunt doen om de stad nog duurzamer te maken.

Jij Maakt De Stad

Jij Maakt De Stad is een Amsterdams initiatief dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd in de stad. De eerste editie vorig jaar was een groot succes en dit jaar wordt het evenement, mede mogelijk gemaakt door de Hogeschool van Amsterdam, The Student Hotel, Amsterdam &Co, OBA Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, wederom georganiseerd in The Student Hotel door De Gezonde Stad. Er zijn tijdens het evenement heel veel superleuke workshops waar je aan kunt deelnemen. Deze workshops zijn verdeeld in twee rondes en hier leer je onder andere hoe je een dakmoestuin aan kunt leggen door Restaurant C met Rooftop Revolution en Moss of hoe je kunt guerilla gardenen door The Pollinators. Wil je weten hoe artificial intelligence en augmented reality kunnen bijdragen aan een groenere stad, dan is de workshop van Overlap zeker iets voor jou. Ga samen met Plastic Whale de Amsterdamse grachten leegvissen of leer hoe je zelf een wormenhotel bouwt in de workshop van Cityplot. Leer hoe je verspillingsvrij leeft in de workshop van Instock en SFYN Amsterdam of hoe je van het gas afgaat in de workshop van Amsterdam Energie. Ben je meer geïnteresseerd in de luchtkwaliteit van de stad? Leer dan alles hierover tijdens de workshop van GGD Amsterdam.

Jij Maakt De Stad

Het evenement Jij Maakt De Stad. vindt plaats op donderdag 12 april van 19.00 uur tot 22.30 uur. Het wordt georganiseerd in The Student Hotel aan de Wibautstraat 129 in Amsterdam. Voor meer informatie over het event kun je een bezoek brengen aan de website van De Gezonde Stad en tickets voor de avond zijn te bestellen via de Facebookpagina van het event. Een kaartje kost € 8,- per persoon, of € 2,50 als je in het bezit bent van een stadspas. Wil je graag aanschuiven voor de duurzame daghap? Dan kun je dit ook vooraf reserveren. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel waar je kunt napraten met alle aanwezigen.

Bron foto’s: De Gezonde Stad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *