goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #47

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

‘s Werelds allereerste elektrische weg geopend

Eroads Arlanda

Dit is toch wel heel bijzonder nieuws! In Stockholm in Zweden is deze week ‘s werelds allereerste elektrische weg die voertuigen tijdens het rijden kan opladen geopend! De weg is twee kilometer lang en zal de elektriciteit onder het wegdek geleiden zodat de voertuigen die op de weg rijden worden opgeladen. De weg zelf is niet geladen en je kunt er gewoon op staan. De weg is slechts een klein onderdeel van het plan van Zweden om klimaatverandering tegen te gaan en vrij van fossiele brandstoffen te zijn in 2030. Als deze weg een succes is, zal het zeker op meer plaatsen worden geïntegreerd.

Van het gas af

Duurzame Buren

In Trouw was deze week te lezen dat in Heerhugowaard een proef gaat starten met het aardgasvrij maken van woonwijken. De 14 eigenaren van koopwoningen krijgen van een corperatie het aanbod om gezamenlijk energieneutraal te worden. De woningcorporatie is hiervoor een samenwerking aangegaan met een bouwbedrijf. Om de huiseigenaren deel te laten nemen, hebben ze een aantrekkelijk kant-en-klaar aanbod samengesteld, zowel technisch als financieel, voor betere isolatie, een elektrische energiesysteem, zonnepanelen en duurzame pompen. De bedrijven schieten de investering voor en het huis wordt volledig duurzaam waardoor de energierekening verdwijnt. De eigenaren betalen hun oude maandlasten en die betaling gaat vervolgens naar de bank in plaats van het energiebedrijf. Als deze proef een succes blijkt, kan het ter inspiratie dienen voor andere huiseigenaren en corporaties in het land.

ANWB praatpaal komt terug

snelweg

Vorig jaar werden de welbekende gele ANWB praatpalen allemaal verwijderd. In deze tijd van de mobiele telefoon werd deze paal meer en meer overbodig. Dat ook zulke objecten nog uitstekend een nieuwe bestemming kunnen krijgen toont Ecoleon, het bedrijf dat de praatpalen heeft opgekocht, aan. Zij maakten namelijk deze week bekend dat de bekende praatpalen een nieuwe bestemming krijgen als elektrische laadpalen! De kenmerkende vorm zal blijven en de paal zal gaan dienstdoen als laadpaal voor elektrische auto’s en als laadpaal voor elektrische fietsen, maar toch ook als communicatiepaal. De verwachting is dat de palen vooral door kleine en middelgrote bedrijven in gebruik zullen worden genomen als serviceverlening.

Bron foto 2: NCC Joakim Kröger @ https://eroadarlanda.com/Post a new comment

CommentLuv badge