DJ 100

Op zoek naar de 100 meest duurzame jonge koplopers van Nederland

De landelijke zoektocht naar de honderd meest duurzame jonge koplopers in Nederland is van start gegaan. Deze zoektocht, beter bekend als de DJ100, wordt jaarlijks georganiseerd door SustainableMotion om alle jonge duurzame denkers en doeners in ons land in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar wordt de verkiezing alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Iedereen van 32 jaar en jonger met een innovatief en duurzaam idee of initiatief dat een positief effect heeft op onze wereld kan zich aanmelden.

De DJ100 wordt jaarlijks georganiseerd om extra aandacht te geven aan alle jonge duurzame doeners en denkers in ons land. De lijst is een respons op de Duurzame 100: een ranglijst die elk jaar wordt samengesteld door Trouw en die toch nog erg wordt gedomineerd door oudere, vaak mannelijke, innovators op het gebied van duurzaamheid. Ook een fantastisch initiatief natuurlijk, maar er is in deze lijst toch vaak te weinig aandacht door de jongere generatie met spannende, nieuwe ideeën voor een mooiere wereld. Een ander groot verschil is dat de DJ100 nadrukkelijk geen ranglijst is. De nieuwe generatie gelooft in samenwerken in plaats van concurreren en daarom is iedereen op de DJ100 lijst geselecteerd als innovator zonder hier onderscheid te maken tussen nummer 1 en nummer 100. Dit jaar wordt de verkiezing van de DJ100 georganiseerd door SustainableMotion in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MaatschapWij en Circl. Een plaats op de lijst legt deelnemers zeker geen windeieren. De DJ100’ers worden onderdeel van een actief netwerk waar ze diverse mogelijkheden krijgen om zichzelf en hun concept te ontwikkelen. In eerdere edities stonden onder andere Freke van Nimwegen (Instock), Nicky Kroon (Opgemärkt), Joszi Smeets (YFM), Martijn van den Heuvel (Ecodorp Boekel), Max van Deursen (NJR), Wendelien Hebly (Yoni), Lisa Steltenpool (De Vegarevolutie) en Christiaan Kuipers (Urgenda) op de lijst.

De zoektocht naar de meest duurzame jonge koplopers van ons land is om 19 maart begonnen en loopt tot 25 april. Na 25 april zal een vakjury uit alle aanmeldingen een selectie maken van de 100 meest duurzame koplopers van 2018. Deze lijst zal op 7 juni worden bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement bij Circl in Amsterdam. Je kunt jezelf, of iemand anders die een plekje in deze lijst verdient, opgeven via de website van de DJ100. Op de website kun je ook de lijst van vorig jaar en eerdere deelnemers aan de verkiezing bekijken.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment