Bubbles

Natuurlijk en duurzaam badderen voor kinderen met BUBBLES

Als je zo duurzaam en gezond mogelijk wilt leven met kinderen, sta je niet alleen continu voor belangrijke beslissingen voor jezelf, maar ook voor de minimensjes. Kinderen willen opvoeden tot bewuste en vriendelijke individuen die het beste voor hebben met hun medemens en het milieu betekent dat je al van jongs af aan bepaalde waarden wilt overbrengen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en producten die dit soort waarden onderschrijven, waardoor het nu al een stuk eenvoudiger is om mooie producten voor kinderen te vinden dan het enkele jaren geleden was. Eén van die mooie merken waar ik onlangs kennis mee mocht maken is BUBBLES. Dit mooie bedrijf van eigen bodem zet zich in voor natuurlijke en biologische verzorgingsproducten voor kinderen, die goed zijn voor mens en milieu.

De laatste jaren is het aanbod aan duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten flink toegenomen. Mensen worden zich steeds bewuster van het belang van natuurlijke en biologische verzorging en veel bedrijven geven gehoor aan deze toenemende vraag. Helaas valt er op het gebied van verzorgingsproducten voor kinderen nog veel terrein te winnen. Veel ouders lijken toch nog een voorkeur te hebben voor Zwitsalproducten omdat het zogenaamd zo’n lekker babygeurtje heeft en we niet beter weten dan dat baby’s en kinderen worden verzorgd met deze producten. Dat deze producten helemaal niet goed zijn voor de tere kinderhuid weten veel mensen niet. Daarnaast houden veel bedrijven ook geen rekening met  het feit dat verzorgingsproducten niet alleen goed moeten zijn voor onze haren en huid, maar ook voor het milieu. De producten belanden tenslotte tijdens het douchen of badderen in het water en via deze weg vormt het indirect een belasting voor de natuur. Gelukkig zijn er merken zoals BUBBLES die zich wel inzetten voor betere verzorgingsproducten die ook goed zijn voor het milieu.

De lijn verzorgingsproducten van BUBBLES bestaat uit een bath & shower gel, shampoo en conditioner voor kinderen. Deze flessen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 200ml en 50ml. Alle producten bestaan uit 100% natuurlijke en biologische ingrediënten waardoor ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. BUBBLES draagt dan ook het Natrue keurmerk. Dit internationaal gebruikte keurmerk hanteert strenge criteria voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. In de producten van BUBBLES wordt gebruik gemaakt van natuurlijke conserveringsmiddelen en was-actieve stoffen, plantaardige oliën en een natuurlijk parfum. De producten zijn vrij van zeep, alcohol en SLS/SLES en, misschien ook goed om te weten voor mensen die kinderen hebben met een glutenintolerantie, ook glutenvrij.

Bubbles

Zelfs over de verpakking is goed nagedacht. Deze is gemaakt van bio-based plastic: een plastic dat minder milieubelastend is dan het plastic van de meeste zepen en shampoos die in de winkel verkrijgbaar zijn. Dit bio-based plastic wordt gemaakt van suikerriet en is 100% recyclebaar. Door de handige doseerpomp kunnen ook kinderen zelf een handje zeep pakken zonder dat ze de hele fles in bad leeggieten. Bij ons is dit gelukkig nog niet aan de orde, maar ik kan me zo voorstellen dat dit voor oudere kinderen heel handig is! Wij hebben de producten een aantal weken gebruikt voor allebei de kinderen en zijn er heel tevreden over! De producten hebben een uitgesproken fruitige geur en maken veel schuim in bad en daarmee zijn de kinderen al gelijk tevreden. Omdat mijn kinderen allebei best een gevoelige huid hebben, ben ik altijd voorzichtig met het gebruiken van nieuwe producten. Gelukkig zijn de producten van BUBBLES heel mild voor de huid en kunnen we ze met een gerust hart gebruiken. De conditioner ben ik uiteindelijk zelf gaan gebruiken omdat we dit niet gebruiken bij onze kinderen. Het haar van mijn zoon wassen we slechts één keer per week met shampoo en het haar van mijn dochter van bijna 2 hebben we nog nooit met shampoo gewassen. We merken dat hun haar dit helemaal niet nodig heeft over het algemeen en zolang we het haar er niet aan wennen, zal het ook niet nodig zijn. Tot nu toe werkt dit uitstekend bij ze!

Vaak doen bedrijven van baby- en kinderverzorgingsproducten hun uiterste best om ouders tevreden te stellen, maar BUBBLES probeert ook de kinderen zelf aan te spreken met vrolijke afbeeldingen, een leuk verhaal achter de figuurtjes op de verpakkingen en uitgesproken fruitig geurende producten. Daarnaast leren ze de kinderen op deze speelse manier ook een heleboel belangrijke zaken over het milieu. De watervriendjes, zoals de figuurtjes op de verpakkingen van BUBBLES worden genoemd, vertellen de kinderen op eenvoudige en leuke wijze hoe de watercyclus werkt en wat er gebeurt met het water nadat je hebt gedoucht of gebadderd. Zo maken de kinderen onder andere kennis met Ockles de octopus, Shellby de krab en Whaley de walvis.

Wil je meer weten over deze producten of dit mooie Nederlandse bedrijf? Neem dan een kijkje op de website van BUBBLES. Je kunt de producten van BUBBLES online onder andere vinden bij Eco-Logisch, Greenjump en de website van BUBBLES zelf natuurlijk. De producten zijn ook te vinden in diverse stenen winkels, waaronder De Nieuwe Weg in Groningen en Natuurwinkel Overveen.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van producten die naar mij zijn toegestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *