365 days of less waste

365 Days of Less Waste Challenge

Op Awkward Duckling schrijf ik al jaren over duurzamer leven. Soms over grote onderwerpen, zoals de opkomst van de circulaire economie, de problemen met palmolie en het belang van groene energie, maar ook vaak over alle kleine stappen die we met z’n allen kunnen zetten om een duurzamer leven te leiden. Ik probeer dagelijks met mijn blog te laten zien dat duurzaam leven eigenlijk heel eenvoudig en leuk is en ook heel toegankelijk is voor iedereen. Al tijden liep ik rond met het idee om groters te doen met alle duurzame tips die ik hier op Awkward Duckling deel. Ik raakte geïnspireerd door Het Hedendaagse Heldenboek van Rachel van de Pol om een groter project aan te gaan. Ik wilde zelf nóg actiever werken aan het verminderen van het afval in ons huis en alle tips die er zijn op dit gebied verzamelen in één groot overzicht. Toegankelijke tips die je eenvoudig kunt toepassen in het dagelijks leven, ook als je een drukke baan, een druk huishouden en geen tijd hebt. Het resultaat is de 365 Days of Less Waste Challenge.

zero waste lifestyle

Waarom de 365 Days of Less Waste Challenge?

Al jaren werk ik, samen met mijn gezin, actief aan het verduurzamen van ons leven. We willen onze kinderen het beste bieden en door ons goede voorbeeld twee mensen grootbrengen die een groot hart hebben voor alles dat leeft. Soms gaat het duurzamer leven met grote stappen, zoals het besluit om vegetarisch te gaan eten. Soms gaat het met heel kleine stapjes, zoals het vervangen van ons bakpapier door siliconen bakmatten. Elke stap is er één, al voelt het soms als een druppel op de gloeiende plaat. Omdat er zoveel dingen zijn die je als individu kunt doen om duurzamer te leven en jouw steentje bij te dragen aan een mooiere wereld, kun je soms het gevoel hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Soms vergeet je de stappen die je al hebt gezet of de dingen die je graag zou willen veranderen als je er de tijd voor hebt. Daarom heb ik de 365 Days of Less Waste Challenge in het leven geroepen. Er zijn namelijk een heleboel manieren waarop je met minimale moeite een heel stuk duurzamer leeft. Tijdens deze challenge zal ik dagelijks een tip delen waarmee we aan de slag kunnen gaan. Ik zeg heel bewust ‘wij’, want alhoewel ik veel tips al heb toegepast in ons eigen leven, zijn er ook zeker nog tips waar ik zelf actief mee aan de slag wil gaan. Laten we elkaar inspireren en motiveren om toe te werken naar een duurzamer en afvalarm huishouden!

zero waste lifestyle

Doe jij ook mee?

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met deze 365 Days of Less Waste Challenge! Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips niet te missen. Wil je graag wat verdieping van deze tips? Dan kun je op Awkward Duckling natuurlijk altijd terecht voor meer informatie. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

14 gedachten over “365 Days of Less Waste Challenge”

    1. De langere periode wordt inderdaad een behoorlijke uitdaging, maar dat was juist waar ik naar op zoek was. Ik hoop hiermee mijzelf ook scherp te houden op mijn afval en ik vind het leuk om echt zo’n commitment aan te gaan :D.

  1. super uitdaging, super project! Goede moed ! Ik volg mee 🙂
    Komen de tips ook gewoon op Facebook? Want ik doe niet aan instagram en pinterest (gevolg van mijn digitaal minimaliseren :))
    groeten vanuit België!

    1. Wat leuk dat je gaat volgen! Ik heb al meer verzoeken gehad om het ook op Facebook te delen, dus ik zal proberen de Instagramposts met de dagelijkse tip ook te delen op Facebook zodat mensen zonder Instagram en Pinterest ook daar de challenge kunnen volgen.

  2. Leuk idee. En ik ben blij dat ik al best veel dingen spontaan doe, hoewel ik mezelf nog niet écht milieubewust durf noemen. Maar waarom sugereert een belevenis schenken dat dit met het vliegtuig moet gebeuren ? Reizen in het eigen of de omliggende landen met de tent is ook boeiend en volgens mij veel milieu-vriendelijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *